Opplands beste unge entreprenører er kåret

Innlandet · 14 mars 2017

Opplands beste unge entreprenører er kåret

For første gang arrangerte Ungt Entreprenørskap Oppland en felles fylkesmesse for ungdoms- og studentbedrifter. 38 ungdomsbedrifter og 6 studentbedrifter deltok. Totalt var 200 unge entreprenører i aksjon på Høgskolen i Innlandet - Lillehammer tirsdag 14. mars.

Ungdomsbedriftene Carry It UB og Korka UB fra Raufoss sikret seg de første NM-billettene. Ytterligere to ungdomsbedrifter kommer til å få den glade meldingen om NM-plass i løpet av de nærmeste dagene.

Carry It UB ønsker å gjøre hverdagen enklere for kvinner, og selger en BH med lomme til oppbevaring av små ting, som f.eks. mobil, bankkort og nøkler. Med denne ideen gikk de helt til topps og ble kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland. Carry It UB fikk også førsteplassen i kategoriene Beste forretningsplan, Beste salgsteam og Beste IA-bedrift, i tillegg til andreplass i Beste utstilling.

Ikke nok med at Raufoss vgs hadde den beste ungdomsbedriften – andreplassen gikk også til Raufoss ved Korka UB. De har utviklet en kork/ventil som skal løse problemet med søl fra drikkekartonger. I kategorien Innovasjonsprisen gikk Korka UB helt til topps. 

Blant studentbedriftene var det Ulvund & Fossland SB fra Høgskolen i Innlandet - Lillehammer som sikret seg seieren. De har utviklet en tjeneste der de ved hjelp av QR-teknologi skal forenkle og effektivisere bestillingsprosessen til restauranter, ved å forkorte leddet mellom kjøkken og kunde. Andreplassen gikk til NTNU i Gjøvik og SmartTech SB. De jobber med å automatisere/monitorere søppelhåndtering og containere med trådløs kommunikasjonsteknologi.

Se liste over alle prisvinnere her.

Flere bilder på Flickr.

Fylkesmessa 2017 - Ungt Entreprenørskap - Caroline Strømhylden2

Carry It UB, Raufoss vgs. Foto: Caroline Strømhylden

Fylkesmessa 2017 - Ungt Entreprenørskap - Caroline Strømhylden1

Ulvund & Fossland SB sammen med prisutdeler Henning Holmbakken. Foto: Caroline Strømhylden

Fylkesmessa 2017 - Ungt Entreprenørskap - Caroline Strømhylden23

Carry It UB og Korka UB sammen med fylkesordfører Even Aleksander Hagen.
Foto: Caroline Strømhylden