Pallplass i NM

Innlandet · 30 april 2018

Pallplass i NM

Load Padding UB fra Raufoss videregående skole med tredjeplass i NM. Foto: Ungt Entreprenørskap

26.-27. april deltok fem ungdomsbedrifter fra Oppland i NM på Lillestrøm. I den knallharde konkurransen om å bli kåret til Norges beste ungdomsbedrift tok Load Padding UB fra Raufoss en imponerende tredjeplass.

Mer enn 80 ungdomsbedrifter fra hele landet var i aksjon på Lillestrøm torsdag og fredag. Det ble konkurrert i totalt 16 kategorier.

Raufoss på pallen i Beste UB

I konkurransen Beste ungdomsbedrift deltok fylkesvinnerne fra alle 19 fylkene. Load Padding UB var Opplands representant i denne konkurransen, og juryen ble overbevist av engasjerte elever som har utviklet et produkt som vil beskytte gods og spennbånd for skader. Innsatsen ble belønnet med tredjeplass til ungdomsbedriften fra Raufoss. Prisen ble delt ut av kunnskapsminister Jan Tore Sanner. I sin begrunnelse la juryen vekt på at bedriften har hatt et tett samarbeid med sentrale aktører i transportbransjen, at produktet er etterspurt i markedet og at det har et internasjonalt potensial.

To andreplasser

I kategorien Beste utstilling var både Load Padding UB og Safe UB blant de nominerte. Alle ungdomsbedriftene på NM deltar i denne konkurransen, så det er en stor prestasjon å bli nominert. Jubelen var derfor ekstra stor når Safe UB ble ropt opp som sølvvinner. Safe UB har utviklet et armbånd med innebygd voldsalarm. I sin utstilling hadde de laget et scenario som vakte følelser hos juryen. De la vekt på at utstillingen hadde et sterkt og viktig budskap, og at det var en utmerket samhandling og kobling mellom produkt og utstilling.

Også Stjerne Medier UB fra Gausdal kunne reise hjem med en andreplass. Denne kom i kategorien Beste kundeopplevelse på nett. Stjerne Medier UB er en mediebedrift som tilbyr produksjon av film, foto og grafisk design. De var også blant seks nominerte i kategorien Beste markedsføring.

Interessert kunnskapsminister

Elysian UB fra Vinstra og Kyllingekspressen UB fra Dokka fikk ikke med seg priser denne gangen, men hadde likevel fine og lærerike dager på Lillestrøm. Elysian UB skriver på sin Facebook-side at de tar med seg mange gode erfaringer og positive tilbakemeldinger. Kyllingekspressen UB fikk besøk av kunnskapsminister Jan Tore Sanner på sin stand, og kunne dermed gi ministeren et innblikk i økologisk kylling- og eggproduksjon.

39935179400_7b7b1ca993_o

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner på besøk hos Kyllingekspressen UB.

P1010935

Safe UB tok andreplassen med sin utstilling.

41740441931_d981428030_o

Stjerne Medier UB fra Gausdal 

39924165170_523fb52431_o

Elysian UB fra Vinstra arrangerer og produserer konserter og forestillinger.

26872706527_e69c87f01f_o

Load Padding UB med premiebeviset for tredjeplassen i Beste UB.