Studenter fra HiL til NM for studentbedrifter

Innlandet · 6 juni 2016

Studenter fra HiL til NM for studentbedrifter

Repose SB, f.v. Sirianne Arnestad Hellerud, Bjørnar Skyllingstad, Emily Johansson. Foto: Repose SB

8. - 9. juni kjemper studenter fra Høgskolen i Lillehammer om hederstittelen Norges beste studentbedrift 2016.

En vannbesparende kjøkkenkran, egendesignet hesteutstyr og helseopplysning via sang til innbyggere i utviklingsland. Dette er blant forretningsideene som studentbedriften Repose SB fra Lillehammer skal konkurrere mot under NM for Studentbedrifter. Repose SB har utviklet en plattform for kontakt mellom studenter og eldre. Ved hjelp av studenters arbeidskraft og omsorgsevne skapes en bedre hverdag for de eldre. Repose SB jobber under mottoet «Et varmt hjerte kan varme tusen sjeler».

– Ambisjonene våre er å få Repose SB fullstendig oppe å gå, slik at bedriften får blomstre og utvide seg, både geografisk og tjenestemessig, sier Sirianne Arnestad Hellerud, daglig leder i Repose SB. 

NM for Studentbedrifter er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap. I år deltar 24 studentbedrifter fra hele landet som i to dager skal vise seg frem for dommere og publikum på Næringslivets Hus (NHO) i Oslo. Se program og mer informasjon her. Oversikt over vinnere med jurybegrunnelser publiseres på  presseservice umiddelbart etter premieutdelingene. 

Innovatører trengs overalt!

– Å drive studentbedrift gir studentene etterspurt kompetanse. De får erfaring med verdiskaping og de får prøve seg i den virkelige verden. Denne kompetansen kommer garantert til nytte. Dette gjelder ikke bare de som velger å bli gründere - innovatører trengs overalt, både i etablerte bedrifter og ikke minst i det offentlige, sier Inger Elin Nes Hjelle, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Oppland. 

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter erfaring med bedriftsetablering. Studentene utvikler forretningsideene selv, og de driver bedriften med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv. Når tiden med studentbedrift er over, kan studentene velge å videreføre virksomheten i et AS eller avvikle bedriften. 

Ønsker flere nyutdannede med entreprenørskapskompetanse

– Jeg vil utfordre lederne i universitets- og høgskolesektoren til å ta en enda mer aktiv og offensiv rolle, slik at flere studenter får entreprenørskapskompetanse. For å løse samfunnsutfordringene vi står overfor, trenger vi studenter som evner å tenke nytt og se muligheter. Oppland og Innlandet trenger nyutdannede med kompetanse på kreativitet, evne til problemløsning i team og erfaring med risikohåndtering. Dette får studentene erfaring med når de driver studentbedrift, sier Arne Hyttnes, styreleder i Ungt Entreprenørskap Oppland. 

Ungt Entreprenørskap er del av JA Europe – Europas største tilrettelegger av entreprenørskap i utdanning. Vinneren av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og Norges beste Studentbedrift skal representere Norge på EM i Bucuresti i juli. Der vil de konkurrere mot de beste fra hele Europa.

Kontakt: 

Sirianne Arnestad Hellerud, daglig leder i Repose SB, mobil 469 59 693

Inger Elin Nes Hjelle, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Oppland, mobil 971 78 941