To studentbedrifter fra Lillehammer deltok på NM

Innlandet · 12 juni 2018

To studentbedrifter fra Lillehammer deltok på NM

Opplands representanter på NM SB 2018

11. – 12. juni ble det arrangert NM for studentbedrifter i Næringslivets Hus (NHO) i Oslo. 21 studentbedrifter fra hele landet hadde kvalifisert seg til årets NM. To av disse kom fra Høgskolen i Innlandet – Lillehammer.  

Studentbedriftene fra Lillehammer kvalifiserte seg til NM gjennom deltakelse på fylkesmessa til Ungt Entreprenørskap Oppland. På NM møtte de hard konkurranse, og til slutt var det EasyZeek SB fra Telemark som stod igjen som den store vinneren, med seier i hele 6 av 8 kategorier! Denne studentbedriften har utviklet et søkeverktøy for håndverkere som skal finne bl.a. koblingsbokser skjult i vegg.

Nyskapende ideer fra Lillehammer

Celina Brendløkken og Thanita Thepsen, som står bak studentbedriften Medisin-Sjekk SB, mener at feilmedisinering er et utbredt problem som truer pasientsikkerheten og påfører samfunnet vårt store kostnader. De ønsker derfor å utvikle en software til helsepersonell som enkelt kan dobbeltkontrollere at rett medisin går til rett person. Juryen ble imponert over ideen, og Medisin-Sjekk SB var én av fem nominerte i kategorien Beste innovative bedrift.

Reisekompis SB ønsker å gjøre noe for de mange enslige som liker å reise, men som ikke har noen å reise sammen med. De vil utvikle en nettside som skal gjøre det enklere å finne aktuelle reisepartnere. Ved å lage en profil på nettsiden skal man kunne matche med andre som har de samme ønskene for reisen. Reisekompis SB består av Vårin Eggen, Anett Hovde, Anett Hermanstad og Charlotte Slørdahl Gulbrandsen.

Ønsker økt satsing på studentbedrifter

I år var de to studentbedriftene fra Lillehammer Innlandets eneste representanter på NM. Hverken Høgskolen i Innlandets øvrige studiesteder eller NTNU i Gjøvik stilte med deltakere. Ungt Entreprenørskap i Oppland og Hedmark etterlyser en større satsing på entreprenørskap og studentbedrifter.

- Å drive studentbedrift gir studentene muligheten til å omsette teori til praksis. En studentbedrift kan være første steget på veien til å etablere egen virksomhet etter studietiden, sier rådgiver i Ungt Entreprenørskap Oppland, Inger Elin Nes Hjelle. - Innlandet trenger unge, kreative mennesker som ønsker å satse og bidra til utvikling av regionen. I en studentbedrift får de testet ideen sin, samtidig som de lærer mye om rollene i arbeidslivet, nettverksbygging og samarbeid. Ungt Entreprenørskap ønsker et enda tettere samarbeid med utdanningsinstitusjonene slik at flere studenter skal få muligheten til å drive studentbedrift!

Bilder og vinneroversikt

Se oversikt over deltakende studentbedrifter her.

Bilder av deltakende bedrifter og vinnere til fri bruk publiseres på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Se oversikt over vinnere og juryenes begrunnelser her.

DSC_0690

Medisin-Sjekk SB

DSC_0693

Reisekompis SB