Unge innovatører møtes til NM

Innlandet · 25 april 2016

Unge innovatører møtes til NM

Érimos Mafura UB ble i mars kåret til beste Ungdomsbedrift i Oppland. F.v.: Oda Aas Hegg, Hilde Marie Ljungquist, Nina Ness Fjellhaug, Renate Herberg Kristiansen, Karoline Jubal Waastad, Marthe Stensby, Giedre Jurgelenaite, Arij Ali Mahammed. Ikke tilstede: Skaiste Audiejaityte. Foto: Érimos Mafura UB.

Denne uken konkurrerer elever fra hudpleielinja på Gjøvik videregående skole om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2016.

28. – 29. april arrangerer Ungt Entreprenørskap NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. Érimos Mafura UB er kåret til den beste ungdomsbedriften i Oppland dette skoleåret, og nå skal de møte andre fylkesfinalister i den tøffe nasjonale konkurransen. Vinneren representerer Norge på EM i Sveits i sommer. 

Program og informasjon om NM for Ungdomsbedrifter ligger  HER

Vil imponere dommerne

– Selvfølgelig har vi lyst til å vinne, men vi er overlykkelige over at vi har kommet så langt som vi har kommet! Jeg er så utrolig stolt av jentene mine, og spesielt over hva vi har fått til. Alle i bedriften ser frem til NM, og vi gleder oss til å vise frem hva Érimos Mafura UB er, og håper mange kommer innom for å ta del i denne opplevelsen med oss, sier Renate Herberg Kristiansen, daglig leder i Érimos Mafura UB. 

Érimos Mafura UB tilbyr skreddersydde hudpleiebehandlinger og salg av produkter innenfor hud og kropp. Ungdomsbedriften har valgt å fokusere på menn, og bevisstgjøre de på deres egen ytre skjønnhet.

Innovatører trengs overalt

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Karin Rønning, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland. 

Dette skoleåret har 352 elever i videregående skoler i Oppland drevet Ungdomsbedrift. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater. 

Tre andre ungdomsbedrifter fra Oppland deltar også på årets NM. White Wolf Studios UB fra Gjøvik videregående skole har utviklet et dataspill der historiefortelling står i fokus. Organizer UB fra Raufoss videregående skole deltar med sine praktiske, egenproduserte toalettmapper. Gausdal videregående skole er representert med mediebedriften Mediehuset Vimpel UB.

Utfordrer rektorene i fylket

Karin Rønning ønsker at enda flere elever skal få muligheten til å drive Ungdomsbedrift og har en klar oppfordring til rektorene ved de videregående skolene i fylket:

– Det er dagens unge som skal sikre arbeidsplasser og velferd i fylket vårt i framtiden. Jeg håper flere skoleledere vil ta i mot det gode tilbudet som Ungt Entreprenørskap gir. Ungdomsbedrift gir trivsel og læringsglede, og den kompetansen elevene tilegner seg vil komme både dem selv og samfunnet til gode, sier Rønning. 

Presse

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter hver premieutdeling. Høyoppløselige bilder av alle deltakere publiseres på Flickr. Bildene kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.