- En «flying start» for Flybook UB

Møre og Romsdal · 10 feb 2016

-	En «flying start» for Flybook UB

«Før når jeg kjøpte noe, tenkte jeg ikke over alt arbeidet som lå bak hvert eneste lille produkt. Det har endret seg!» utsagnet kommer fra den engasjerte produktsjefen i Flybook UB, Telma Fevåg.

Her er link til film:
Norsk versjon: https://www.youtube.com/watch?v=JcW8nDx7Ly0
Engelsk versjon: https://www.youtube.com/watch?v=PgHAR_ALWHI

Det som startet med løse tanker og drodling i august, har nå blitt til en Ungdomsbedrift med ambisjoner. «Det er en krevende jobb å drive og lykkes med en Ungdomsbedrift, men bare artig, forteller daglig leder Felix Hjemgård og markedsføringsansvarlig Erlend Faksvåg Larsen. Det har faktisk blitt slik at de til tider bruker mer tid på dette, enn teorifagene, på ettermiddagene, innrømmer ungdommene.

Hvis de skal trekke frem noe som er viktig for å lykkes med med Ungdomsbedrift er det definitivt motivasjon. Flybook-gjengen har diskusjoner og uenigheter, men alle fire er enige om de store linjene; at de skal satse, og gjøre sitt aller beste i konkurransene som venter under Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter i mars.

Å konkurrere er ikke noe nytt for Flybook UB. Skolen arrangerte i januar en intern konkurranse for sine ungdomsbedrifter, hvor oppgaven var å presentere bedriften på engelsk. Her stakk nettopp de fire med den usynlige hylla av med seieren. Atlanten vgs har vært raus med premiene. 1. og 2. plass får reise til Riga i Latvia i april på en internasjonal ungdomsbedriftsmesse. Dette blir en spennende reise for de fire, som ser frem til å se hvordan andre ungdomsbedrifter jobber. En del forberedelser må gjøres, profileringsmateriell og presentasjoner må fikses, og ikke minst må de oversette alle dokumentene sine til engelsk.

Gjengen har også en annen styrke. De er ikke redd for å spørre om hjelp hos det etablerte næringslivet. Dette har ført til et svært godt samarbeid med lokale bedrifter i Kristiansund, som bidrar med sponsing, både i form av penger i kassa og profileringsprodukter, som bedriften trenger til sine stands på fylkesmessa og i Riga.

Gjennom arbeidet i Ungdomsbedriften Flybook UB har fire ungdommer fra Kristiansund fått øynene opp for hva som må til for drive ei bedrift. «Jeg er økonomisjef i Flybook UB, men det ikke bare jeg som lærer om regnskap», sier Malin Fladset. «Vi får alle et virkelig godt innblikk i hva som kreves når en driver ei bedrift. Fra registrering i Brønnøysund, via produktutvikling, import til markedsføring og salg».