Raumatang kan skaffe både arbeidplasser og mange matprodukt i framtida.

Møre og Romsdal · 2 juni 2017

Vinnere av Innovasjonscampen, gruppe 1 Raumatang

Oppstart IC

Gruppe 1, ved Martine, Victoria, Sigrun , Sunniva og Amelia på vg2 fra Rauma vgs vant med sin ide på Innovasjonscampen 1.juni ved Rauma vgs. De overbeviste juryen med en gjennomtenkt idéskisse og overbevisende presentasjon.

Oppdragsgiver var Rebekka Varne, rådgiver i akvakultur fra regional og næring ved Fylkeskommunen. Elevene fikk møte lokalt næringsliv, og fikk innblikk i hvor viktig det er å være nytenkende, løsningsorientert, samarbeidsvillig og ikke minst  tilpasnings- og konkurransedyktig.

 

I gang med oppdraget

Spente elever før premieutdeling

Rebekka Varne fra Fylkeskommunen og Trude Steinbru Heggstad fra Blått kompetansesenter holdt to gode foredrag. De orienterte om havrommet både som mulighetsrom for fremtidig næringsvirksomhet og matkilde. Men tok også for seg utfordringer som er i dag som er begrensende for at vi kan nyttegjøre oss ressursene samt forurensningsproblematikk i sjøen.

Her juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse

1.plass gikk til gruppe 1, Raumatang

De hadde en godt gjennomtenkt idé og vil bruke ressurser fra havet. Tang og tare skal brukes i mange matprodukt. Heile verdikjeden har de tatt med og  presenteres hva som skal gjøres fra høsting, foredling, produksjon og distribusjon. Produktene produseres lokalt og i tillegg til salg i Rauma, vil de starte opp med nettbutikk. De er nytenkende også i bruk av miljøvennlig og fornybar emballasje.

 

2.plass gikk til gruppe 3, Ting og tang for TROLLCRISP produkt

Trollcrisp er et tørket tang og tare snacks produkt. Det produseres og selges i Rauma. Emballasjen markedsfører Rauma med flott bilde av fjord og fjell. I tillegg vil informasjon om produktet være oversatt til engelsk og tysk. Produktet selges lokalt og er et produkt som turister vil kjøpe og ta med seg hjem.

 

3.plass gikk til gruppe 4, alternativ søppelbøtte

Deres løsning var nytt søppelsystem for sortering og henting av søppel for å redusere plastpose forbruk. De vil bruke bærekraftige/resirkulerte materialer som rustfritt stål, aluminiums og bambus. De ønsker å endre atferdsmønsteret til hele verden ved hjelp av ny teknologi for å minske miljøproblemet.

 

premieutdeling