63 ungdomsbedrifter har vist seg frem på Fylkesmessa 2017

Møre og Romsdal · 15 mars 2017

63 ungdomsbedrifter har vist seg frem på Fylkesmessa 2017

63 ungdomsbedrifter fra 14 videregående skoler konkurrerte i 17 kategorier.

Elevene har vist seg frem for juryen og solgt sine produkt og tjenester til publikum. Det var hard konkurranse og stor spenning da vinnerne skulle kåres. Juryen hadde ingen lett jobb i år. Juryen er imponert over det elevene har fått til.

Det er dagens unge som om noen år skal innta et arbeidsliv vi ennå ikke kjenner alle sider av. Både offentlig og privatsektor vil trenge arbeidstakere med evne til initiativ, nytenkning, kreativitet, samarbeidsevne og sosiale ferdigheter. Det har elevene som har drevet ungdomsbedrift fått øve seg på.

Vedlagt ligger resultatlista:

Her er vinnerne

ReValue UB

Fire gullbilletter til jubileums-NM
For de fleste ungdomsbedriftene er fylkesmessen målet og avslutningen på året med ungdomsbedrift. Men for fire av ungdomsbedriftene fra Møre og Romsdal stoppet det ikke der: De reiste hjem med gjeve gullbilletter til NM for ungdomsbedrifter. NM går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai. NM-deltakerne kan vente seg en minneverdig opplevelse og en storslagen feiring av Ungt Entreprenørskaps 20-års jubileum. 

ReValue UB Spjelkavik vgs

ZUP UB Stranda vgs

Fleksitre UB Sykkylven vgs

Easy Ring UB Atlanten vgs

 

UNGDOMSBEDRIFT (UB) er et undervisningsprogram som gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår etablerer, driver og avvikler elevene en ungdomsbedrift med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut ifra en konkret produktidé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Grunnlaget for bedriften er elevenes egne ideer, basert på en prosess med idé- og produktutvikling.

Les mer om Ungdomsbedrift på www.ue.no

UE Møre og Romsdal:

Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal (UE MR) er en ideell, organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal:

  • tilbyr et tyvetalls pedagogiske programmer – fra grunnskolen til høyere utdanning.
  • bidrar til å bygge opp elevers og studenters entreprenørskapskompetanse.
  • gjennomførte 17 400 elev- og studentaktiviteter i 2016.
  • engasjerte 4000 personer fra arbeids- og næringsliv i entreprenørskapsaktiviteter i skolen i 2016.
  • har samarbeidspartnere fra offentlig sektor og privat næringsliv.

Les mer om UE Møre og Romsdal på www.ue.no / Møre og Romsdal.