Alexander Ugland fra NTNU i Ålesund skal skygge Alexandra Bech Gjørv, administrerende direktør i SINTEF

Møre og Romsdal · 16 okt 2017

Alexander Ugland fra NTNU i Ålesund skal skygge Alexandra Bech Gjørv, administrerende direktør i SINTEF

Alexander Ugland (23) har vært med i den suksessfull studentbedriften Kelp SB.
Torsdag 19. oktober inntar han sjefsstolen i SINTEF. 

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Alexander, men han skal få et innblikk i hvordan det er å lede et stort forskningsinstitutt. Å ha med Alexander på laget blir nok like lærerikt for meg som for ham, sier Alexandra Bech Gjørv, administrerende direktør i SINTEF.

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Kommunalminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og ballettsjef Ingrid Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. 

Fikk ledererfaring gjennom Studentbedrift 

Prestasjonene som markedsdirektør i studentbedriften KELP SB sikret Alexander fra NTNU i Ålesund plass på Leder for en dag. Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår.

– Jeg synes det var veldig lærerikt å drive Studentbedrift, og jeg er veldig glad for å være med på dette. Det blir spennende å tilbringe en hel dag med Alexandre Bech Gjørv, sier Alexander Ugland. 

Alexander drev Studentbedrift som del av sin bachelor ved Biomarin-innovasjon ved NTNU i Ålesund.  

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Alexander og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

 – Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).