Elever fra Stranda videregående vil bli Norges Beste Ungdomsbedrift 2016

Møre og Romsdal · 27 april 2016

Brød-rett-hjem UB ble i mars kåret til beste Ungdomsbedrift i Møre og Romsdal. F.v.: Emil Raab, Katrine Mykløen Ødegård, Amalie Flo og Jeanette Lien. Foto: Brød-rett-hjem UB.

28. – 29. april arrangerer Ungt Entreprenørskap NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. Brød-rett-hjem UB er kåret til den beste ungdomsbedriften i Møre og Romsdal dette skoleåret, og nå møter de andre fylkesfinalister i den tøffe nasjonale konkurransen. Vinneren representerer Norge på EM i Sveits i sommer. 

 

Program og informasjon om NM for Ungdomsbedrifter ligger  HER

Vil imponere dommerne

– At vi i det hele tatt vant Beste ungdomsbedrift og fire andre priser i Møre og Romsdal, overgikk alle våre forventninger. Når vi først har gått videre er ambisjonen vår selvsagt å gjøre det best mulig på NM og være gode representanter for vårt fylke. Vi ønsker ikke bare å vinne priser, men også fremstå som imponerende og gode sosiale entreprenører, sier Katrine Mykløen Ødegård, daglig leder i Brød-rett-hjem UB. 

 

Brød-rett-hjem UB tilbyr glutenfrie og glutenholdige brød med lokalt mel, naturlige ingredienser og et uvanlig høyt fiberinnhold. Brødene selges på nett og sendes med Norgespakken til kunder over hele landet. Besøk hjemmesiden her

 

Innovatører trengs overalt

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. 

 

Dette skoleåret har 556 elever i videregående skoler i Møre og Romsdal drevet Ungdomsbedrift. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater. 

 

Utfordrer rektorene i fylket

Kine Berild Norheim er styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. Hun har en klar oppfordring til rektorene ved de videregående skolene i fylket:

 

– Det er dagens unge som skal sikre arbeidsplasser og velferd i fylket vårt i framtiden. Jeg håper flere skoleledere vil ta i mot det gode tilbudet som Ungt Entreprenørskap gir. Ungdomsbedrift gir trivsel og læringsglede, og den kompetansen elevene tilegner seg vil komme både dem selv og samfunnet til gode, sier Norheim. 

 

Presse

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter hver premieutdeling. Høyoppløselige bilder av alle deltakere publiseres på Flickr. Bildene kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap. 

 

Kontakt

Katrine Mykløen Ødegård, daglig leder i Brød-rett-hjem UB, mobil 950 19 721

Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 977 33 156