Elever løser klimautfordringer og skaper fremtidens nabolag

Møre og Romsdal · 28 nov 2017

Elever løser klimautfordringer og skaper fremtidens nabolag

Vinnnergruppen med jurymedlemmer Foto:UE Møre og Romsdal

Idag er det Innovasjonscamp på Atlanten videregående skole, og elevene kaster seg ut i et spennede oppdrag fra Enova.

To intense dager er i gang, når 120 elever løser klimaoppdrag fra Enova under årets Innovasjonscamp på Atlanten videregående skole.

Svein Junge fra Streambird.no holdt innlegg om hvordan det er å være gründer. Inspirerende og interessant å høre om den reisen han har foretatt. Nasjonalt Vindeenregisenter gav elevene innføring i dagens tema og avslørte oppdraget.

Under campen holder skolen dørene åpne til kl 20, og kjenner vi de ivrigste rett jobber de på til siste slutt. Skolen serverer middag, og stiller med frokostbuffet i morgen tidlig.

 Under dag 2 av campen blir elevene møtt med en herlig frokostbuffet, og etter litt energipåfyll er de klare for levere forretningsplanene og videopitchene sine. Så ankommer juryen, og denne gangen er det Ragnhild Helset (varaordfører i Kristiansund), Ketil Valde og Kai Bedringås fra Møre og Romsdal fylkeskommune, Mats Grindheim (Kom Trainee) og lærerne Bjørnar Waage og Gabriel Slørdahl som skal vurdere elevene. Nytt denne gangen er at elevene også skal levere en videopitch, noe som utfordrer elevenes kreativitet ekstra.

Om resultatene kan vi si at det er mange gode tanker om hvordan fremtidens nabolag skal se ut. Vi fikk blant annet presentert resirkulerbare papphus, tidevannskraft, bruk av solpaneler på nye måter og delingsøkonomi knyttet til energi.

Vinnerene ble gruppa som kalte seg Viridius, som presenterte et komplett energibesparendesystem for området Sveggen i Averøy kommune. De fokuserte på hvordan en kunne ta i bruk de naturressursene som er i området på en ny måte. Vi er imponerte over måten de frela sitt budskap på og ønsker de lykke til i kampen om en nasjonal finaleplass.