Evolant UB er Norges Beste ungdomsbedrift

Møre og Romsdal · 26 april 2019

Evolant UB fra Møre og Romsdal ble torsdag kåret til Norges beste ungdomsbedrift. Ungdommene har utviklet et produkt som vil gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektivt og økonomisk besparende.

Evolant UB fra Møre og Romsdal ble torsdag kåret til Norges beste ungdomsbedrift. Ungdommene har utviklet et produkt som vil gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektivt og økonomisk besparende.

Det var forliset til KNM Helge Ingstad som inspirerte de unge til å se muligheter innen marin næring. I løpet av dette skoleåret har de jobbet med ungdomsbedriften og har utviklet Aquabow, et system som stabiliserer og holder fartøy utsatt for en ulykke flytende til det kan utføres reparasjoner, eller til en flytedokk ankommer stedet. I praksis fungerer det som en livbøye som kan festes på store skip i nød.

— Vi har som mål å redusere skadeomfang ved ulykker til sjøs, minske forurensing og potensielt sikre store verdier. At vi skulle vinne hele NM var helt utrolig, vi er strålende fornøyde og dette viser at hardt arbeid betaler seg, sier Jakob Flovikholm, daglig leder i Evolant ub. 

Imponerte kunnskapsministeren

De syv ambisøse elevene fra Romsdal videregående skole har tenkt stort og de har jobbet tett med lokale samarbeidspartnere. De har fremstått svært profesjonelle gjennom det to dager lange Norgesmesterskapet og har gjennomført scenepresentasjon, panelintervjuer, levert delårsrapporter og stått på stand for å fortelle de har møtt publikum og juryer.

— Vinneren har en visjonær forretningsidé med både økonomisk- og miljømessig verdiskapingspotensial på globalt nivå. Med sin innovative idé har de mottatt god respons av mange sentrale aktører innenfor sitt felt. Bedriften utmerker seg videre med sitt sterke pågangsmot, og imponerte juryen med gjennomgående kvalitet i alle ledd. Dette er et ambisiøst prosjekt, og juryen ønsker bedriften lykke til videre, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han overleverte prisen.

Evolant UB representerer Norge i EM i Frankrike i sommer. 

Daglig leder vant også Alumni sin leder pris.

Flott innsats av alle de fire ungdomsbedriftene som deltok på NM.

Andre priser og nominasjoner til Møre og Romsdal:

UE Alumnis lederskapspris
Vinner: Daglig leder Jakob Flovikholm, Evolant UB

Beste utstilling
3. plass Evolant UB
Nominert; Hypass UB

Beste salgs- og servicebedrift
2. plass Keiko UB

Beste markedsføring
2. plass Evolant UB

Beste kundeopplevelse på nett – i samarbeid med Visma
3. plass Evolant UB

Beste sosiale entreprenør
3. plass Keiko UB
Nominert: Hypass UB

Beste HR-bedrift – i samarbeid med ManpowerGroup
3. plass Evolant UB
Nominert: Keiko UB

Innovasjonsprisen
Nominert: Hypass UB

Størst verdiskapingspotensial – i samarbeid med Ferd
Nominerte: Hypass UB og Evolant UB

Beste samarbeid med næringslivet
Nominert: Evolant UB

Beste regnskap – i samarbeid med Spleiselaget
Nominert: Evolant UB

Beste forretningsplan – i samarbeid med Nordea
Nominert: Fish on Wheels UB

Evolant skal forbedre sikkerheten i den maritime næringen, samt gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektiv og økonomisk besparende gjennom innovative løsninger. De har utviklet et forslag til et system som skal stabilisere og holde fartøy utsatt for en ulykke flytende til det kan utføres reparasjoner eller til en flytedokk ankommer stedet. De har som mål å redusere skadeomfang ved ulykker til sjøs, samt fortsette å innovere og utvikle nye ideer som positivt kan påvirke et større marked innenfor industrien.

 

Hypass UB har laget en UV-løsning som steriliserer overflater, for å unngå bakteriespredning. De ønsker å lage UV-løsninger til bakteriefylte overflater; bagasjebokser, handlekurver, kort-terminaler og håndtak på rulletrapper er noen eksempler.

 

Fish on Wheels UB har åpnet Food Truck hvor de selger delikate og Ålesundinspirerte klippfiskretter, slik vil de gjøre klippfisken lettere tilgjengelig for både lokalbefolkning og turister.

Keiko UB jobber for å få barn og unge mer miljøbevisste. De har utviklet og produsert et brettspill som både er morsomt, lærerikt og kan spilles av hele familien.