Evolant UB er klare for EM i Frankrike

Møre og Romsdal · 1 juli 2019

Evolant UB er klare for EM i Frankrike

Evolant UB ble kåret til Norges beste ungdomsbedrift i mai. De er nå klare for å representere Norge og Møre og Romsdal i EM for Ungdomsbedrifter i Frankrike 3.-6. juli. Der skal de konkurrere med 40 andre ungdomsbedrifter fra hele Europa.

Ungdommene har utviklet et produkt som vil gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektivt og økonomisk besparende.

Evolant UB skal forbedre sikkerheten i den maritime næringen, samt gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektiv og økonomisk besparende gjennom innovative løsninger. De har som mål å redusere skadeomfang ved ulykker til sjøs, samt fortsette å innovere og utvikle nye ideer som positivt kan påvirke et større marked innenfor industrien.

Det var forliset til KNM Helge Ingstad som inspirerte de unge til å se muligheter innen marin næring. I løpet av dette skoleåret har de jobbet med ungdomsbedriften og har utviklet Aquabow, et system som stabiliserer og holder fartøy utsatt for en ulykke flytende til det kan utføres reparasjoner, eller til en flytedokk ankommer stedet. I praksis fungerer det som en livbøye som kan festes på store skip i nød.

De syv ambisøse elevene fra Romsdal videregående skole har tenkt stort og de har jobbet tett med lokale samarbeidspartnere

Dette sa kunnskapsministeren da han delte ut prisen på NM

— Vinneren har en visjonær forretningsidé med både økonomisk- og miljømessig verdiskapingspotensial på globalt nivå. Med sin innovative idé har de mottatt god respons av mange sentrale aktører innenfor sitt felt. Bedriften utmerker seg videre med sitt sterke pågangsmot, og imponerte juryen med gjennomgående kvalitet i alle ledd. Dette er et ambisiøst prosjekt, og juryen ønsker bedriften lykke til videre, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han overleverte prisen.

Her er informasjon om arrangementet;  https://www.coyc2019.org/