Hans Olav (21) fra Ørsta blir toppleder - for en dag

Møre og Romsdal · 8 okt 2015

Hans Olav (21) fra Ørsta blir toppleder - for en dag

Hans Olav drev studentbedriften SeaGuard SB ved Høgskolen i Ålesund. Onsdag deltar han på Leder for en dag. Foto: Privat.

Hans Olav Vartdal Romestrand er valgt ut til å representere Møre og Romsdal på Leder for en dag. Onsdag 14.oktober inntar han ledelsen i Norges Rederiforbund. 

Hvert år er det mer enn 11 000 elever og studenter som driver Ungdoms- og Studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. Som daglig leder i studentbedriften SeaGuard SB, utmerket Hans Olav seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever og studenter til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en dag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” Rederiforbundets leder Sturla Henriksen gjennom arbeidsdagen. 

– Jeg er veldig stolt over å bli plukket ut til Leder for en dag blant så mange gode kandidater. Det vil bli en utrolig lærerik og spennende dag, hvor jeg kan få innsyn i en toppleders arbeidsdag. På mange måter er det en drøm som går i oppfyllelse, sier den unge gründeren. SeaGuard SB har utviklet nye teknologi som skal øke mannskapets sikkerhet om bord på store båter.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi både de unge og de rutinerte en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere som tør å stikke seg frem.

– Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. 

Heier på ungdom

Norges Rederiforbund er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsktilknyttede bedrifter innen skipsfart og offshore entreprenørvirksomhet. Rederiforbundets medlemmer sysselsetter omlag 50 000 sjøfolk og offshorearbeidere fra mer enn 50 forskjellige nasjoner.

– Vi i Norges Rederiforbund heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og organisasjonen å gi vårt bidrag til, sier Henriksen.