Lotics SB fikk 3. Plass i EM!

Møre og Romsdal · 4 juli 2015

Lotics SB fikk 3. Plass i EM!

Lotics SB tok tredjeplass i JA-YE Europe Enterprise Challenge 2015 - den europeiske konkurransen for Studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. 

Lotics SB

Bedriften har utviklet et system som gjør oppdrettsnæringen mer bærekraftig ved å knytte oppdrett av settefisk med produksjon av grønnsaker i et lukket system. Lotics SB etablerer og drifter system som bruker planters evne til å ta opp næring og rense vann.

- På EM her i Lisboa har vi lært masse, både av de andre studentene vi har møtt men også av tilbakemeldingene vi har fått fra alle jurymedlemmene. Vi har utvidet vårt nettverk, og fått øve på engelsk presentasjon, noe som er uvurderlig med tanke på videre internasjonal satsing, sier Vibeke Evensen, som er daglig leder i Lotics.Vibeke avslutter nå bachelorstudiet i Innovasjonsledelse og entreprenørskap-studiet på Høgskolen i Ålesund. Vibeke er agronom og har også faglig kompetanse innen mikrobiologi. På EM i Lisboa vant hun JA Alumni Leadership Award for fremragende lederskap i studentbedriften.Med seg i Lotics SB har hun hatt Tomas Pollen Stavik, Jørgen Skarpnes og Dan Roger Lid. De vil alle ha andeler i den videre driften og sitte i styret i Lotics AS, som til høsten kjører i gang et pilotprosjekt i samarbeid med Bioforsk og SINTEF for å kartlegge skalerbarhet for et fullskala anlegg på 3 millioner fisk.

Kontakt Lotics SB: Vibeke Evensen, tlf 951 56 817,  ve@lotics.nohttp://www.lotics.no/

- Vi er kjemepfornøyde. Disse resultatene viser hvilken kvalitet vi har på studentbedriftene i Norge. Kompetansen disse studentene har fått med seg er verdifull, enten de velger å fortsette som næringsdrivende eller for fremtidige arbeidsgivere hvis de ønsker å bli ansatte, sier Torild Nilsen Mohn, koordinator for høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Norge.

I alt 23 studentbedrifter fra 16 europeiske land har i to dager konkurrert om å bli «Enterprise of the Year». Konkurransen ble holdt i Lisboa der studentbedriftene har via forretningsplaner, presentasjoner, intervju, stands og entusiasme overbevist juryen om å investere i deres bedrift. De 23 innovative produktene og ideene som konkurrerte om juryens gunst, representerte nytenking innen blant annet matindustri, buss stopp-design, leksehjelp, app-utvikling, blodgiving, mobile frisørtjenester, fysisk trening og utforming av kontorstoler.