Plan&Eat UB til fylkesmessa

Møre og Romsdal · 26 feb 2016

Plan&Eat UB til fylkesmessa

Det er fredag, snart ferie, og mens sola skinner ute sitter fire engasjerte jenter inne på Spjelkavik videregående skole og jobber med ungdomsbedriften sin. Det er fagdag i faget Entreprenørskap og Bedriftsutvikling, og de har fått hele dagen til å arbeide med bedriften."Nå er det ikke lenge igjen til fylkesmessa, så nå skal vi gjøre siste innspurt." Rakel Kristine Blindheim står og maler siste strøk på veggen til standen. Fylkesmessa skal være i Molde 9.mars, og jentene jobber hardt for å gjøre standen ferdig til det. "Selv om det er mye å gjøre, er det veldig gøy", smiler Anna Lisa Hoddevik.

PlanEat UB 2

Ungdomsbedriften "Plan&Eat UB" har designet og utviklet en middagsplanlegger. "Vi har to forskjellige middagsplanleggere. Den ene er magnetisk og kan henges rett på kjøleskapet, og den andre er en metallplate som kan henges på veggen eller stå på kjøkkenbenken", forteller jentene. Sammen med middagsplanleggeren følger det med et sett med magneter, med bilder av forskjellige middager, som kan festes på middagsplanleggeren. "Målet vårt er å la barna få være med å planlegge middagen for uken, og vi tror magnetene kan gjøre det både lettere og gøyere for barna å være med i planleggingen." I tillegg følger det med en whiteboard-tusj, som kan brukes istedet for magnetene, ellers kan man kombinere dem.

Daglig leder, Andrea Larsen, er veldig fornøyd med innsatsen til jentene. Hun mener miljøet i bedriften er veldig bra, noe som har vært en fordel i prosessen. De har styrt på i hele år, og har et godt samarbeid. "Det tok ikke lang tid før produktet vekte interesse og vi har allerede fått en god del bestillinger", sier en ivrig salgsleder Tiril Ødegaard.

"Nå gleder vi oss til fylkesmessa!" sier jentene og smiler.

Lyst å vite mer?

Sjekk ut nettsiden vår: www.planandeatub.wordpress.com