Spjelkavik-elever klare for NM for Ungdomsbedrifter

Møre og Romsdal · 1 mai 2017

Spjelkavik-elever klare for NM for Ungdomsbedrifter

De er unge. De er innovative. Og de er ambisiøse. Torsdag drar ungdomsbedriften ReValue UB til NM for Ungdomsbedrifter. 

Møre og Romsdal stiller med fire ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til ReValue UB, deltar ZUP UB fra Stranda, EasyRing UB fra Kristiansund og Fleksitre UB fra Sykkylven i den nasjonale finalen.   

 

Når:          4. – 5. mai. 
Hvor:        Norges Varemesse og Thon Hotel Arena på Lillestrøm. 
 Les mer:   NM for Ungdomsbedrifter 2017.

 

– Vi er for tiden inne i en svært spennende periode - og ser frem til å få delta i NM. Vi anser arrangementet som en god mulighet til å få vise frem konseptet vårt, og nå ut til flere med budskapet vi forsøker å formidle; sammen må vi ta initiativ for en grønnere verden, sier Håvard Moldskred, daglig leder i ReValue UB

 

ReValue UB har utviklet en rimelig og lett gjenkjennbar flaskebeholder. Formålet er å redusere antall panteflasker som blir kastet sammen med annet avfall eller i naturen. ReValue UB ble i mars kåret til fylkets Beste ungdomsbedrift, og de er dermed den eneste bedriften fra Møre og Romsdal som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges Beste ungdomsbedrift 2017. Vinneren representerer Norge i EM i Brussel i sommer. 

 

Bygger bro mellom skole og næringsliv
I 2016 var over 3 000 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Møre og Romsdal. Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene. 

 

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Sissel Tegelsrud Kolstad, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal.

 

20-åring med ambisjoner
Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten.

 

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Møre og Romsdal har hatt en fantastisk vekst, og vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Kine Norheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal.

 

Bilder publiseres i  NM-album på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap. 

 

Kontakt:

Sissel Tegelsrud Kolstad, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 950 65 524

Håvard Moldskred, daglig leder i ReValue UB, mobil 910 09 495

Henning Jakobsen, daglig leder i EasyRing UB, mobil 902 44 859

Kristine Hansen, daglig leder i ZUP UB, mobil 981 11 367

Maiken Rysgård, daglig leder i Fleksitre UB, mobil 974 92 722