Sunnmørsfinale i Innovasjonscamp

Møre og Romsdal · 13 juni 2016

Bilde: Sunnmøre regionråd

Ti skoler var samlet til regional finale i Innovasjonscamp for Sunnmøre i Ålesund. Alle skolene har hatt Innovasjonscamp og det var vinnergruppene fra hver skole som presenterte sine løsninger i finalen.

Aalesund International School vant finalen. De hadde løst et oppdrag for Qolop AS. Oppdraget var å lage noe av refleksstoff. Resultatet ble en reflekssekk.

På andre plass kom elevene fra Vatne ungdomsskole, som hadde løst et oppdrag fra Aalesunds Oljeklede AS. De hadde designet en regnjakke. Tredjeplassen gikk til Sula ungdomsskole som hadde utviklet en glassmedaljong for Celsius Glass Studio.

400 elever fra skolene var samlet og heiet på finalistene. I tillegg til presentasjon av løsningene var det konkurranser, rebusløp i Ålesundsgater og underholdning av Kjellen Bigset, som også var konferansier.

Juryen bestod av juryleder Eva Vinje Aurdal som er ordfører i Ålesund kommune, Marion Remøy fra Sparebanken Møre, Arnfinn Ingjerd fra Maritimt Forum Nordvest, og Trond Lervik fra Ålesund kunnskapspark og hoppid.no. Juryen var imponert over elevene og hadde en vanskelig jobb med å bestemme topp tre.

Skolene som deltok var:

Valldal skule

Sula ungdomsskule

Myklebust skule

Ørsta ungdomsskule

Stordal skule

Vardal skule

Skodje skule

Aalesund International school

Vatne ungdomsskule

Ulstein ungdomsskule