Folkevalgte og næringsliv inntar klasserommene i Nordland

Nordland · 11 april 2019

Folkevalgte og næringsliv inntar klasserommene i Nordland

Innimellom kan det virke som om politikere krangler om det meste. Én ting er de rørende enige om, - viktigheten og verdien i å opprettholde vårt demokrati og våre velferdsgoder. Men dette må læres! 

I mai inntar Ungt Entreprenørskap Nordland skolene i Nordland for å lære elevene på 4 og 5 trinn om lokalsamfunnet de lever i. Og flere av skolene i Indre Salten, Meløy og Narvik har allerede meldt seg på. 

Men hvem er bedre til å veilede elevene i demokrati, medbestemmelse og lokalsamfunn enn de folkevalgte og næringslivet i kommunene? Ungt Entreprenørskap inviterer særlig alle folkevalgte og personer som står på høstens valglister til å delta som veiledere.

 - Vi søker også flere andre fra arbeids -og nærings og organisasjonsliv i kommunene til å bli «lærer for en dag»! Gjennom Ungt Entreprenørskaps program «Vårt lokalsamfunn», får elevene større kunnskap om hvordan lokalsamfunnet fungerer og de lærer om demokrati, yrker, lønn, skatt og velferd. 

 Dette blir enda mer relevant for dem når de får lære dette fra aktører i politikken og arbeidslivet. Demokrati og medborgerskap skal gi elevene forståelse av de utfordringene som ligger i å leve sammen i et fellesskap og at alle har samme rett og mulighet til å delta i utformingen av samfunnet.  

-Gjennom «Vårt lokalsamfunn» lærer elevene dette på en praktisk måte, og det blir enda mer relevant når vi bruker veiledere som er folkevalgt, og fra næringslivet, sier daglig leder Steve Hernes i Ungt Entreprenørskap Nordland.

Oppfordring til lokalt arbeids- og næringsliv

Det er ikke bare de folkevalgte som kan veilede elevene i Vårt Lokalsamfunn. Ungt Entreprenørskap oppfordrer det lokale arbeids- og næringslivet i kommunene til å stille opp. 

- Vi ønsker gjerne at de lokale drivkreftene i kommunene kunne tenkt seg til å stille opp, og de oppfordres til å ta direkte kontakt med oss, avslutter Steve Hernes. 

Har du lyst å bli veileder.  Vi gir deg rask og god opplæring i hvordan du gjennomfører!

Meld deg opp her:

Fauske 

Saltdal

Narvik

Meløy

Ta gjerne kontakt med oss: 

Hedda Vikan Seljeseth, epost:  hedda.seljeseth@ue.no, mob: 47232041

Les mer her:  Vårt Lokalsamfunn