Se mulighetene på Værøy!

Nordland · 19 des 2017

Det var stor stemmning blant elevene da de gjennomførte Se mulighetene på Værøy

IMG_0610

Hva er en entreprenør? På hvilken måte er entreprenørskap en forutsetning for verdiskaping? Disse er blant spørsmålene som programmet Se mulighetene! belyser. Og i går var det elevene ved Værøy skole, den lille øya nest ytterst i Lofoten med 20 elever på 9. trinn som gjennomførte programmet, og kreativiteten blomstret. Gjennom programmet får elevene anledning til å kartlegge egen entreprenørskapskompetanse og hvordan de selv kan stimulere denne. 

De fikk også praktisk trening i å se et behov i et marked gjennom å utforme et aktivitetshus med annen ungdom som målgruppe.Som en del av programmet skulle elevene både hver for seg og i grupper lage aktivitetshuset, og det skulle inneholde alt de så for seg at de manglet på øya. Vi kan si at husene ble fylt godt opp med både go kart baner, til spa, zoologisk hage og fremtidsrom. 

- Veldig interessant at elevene våre får muligheten til å hjelpe andre, spesielt på en liten plass som Værøy, sier lærer ved skolen Carina Johansen. 

På slutten av dagen utviklet og markedsførte de et nytt produkt ut ifra egne ideer. Og det var mange kreative forslag til nye elevbedrifter som kan startes på øya. Kino og aktivitetssenter for eldre, og roboter som samler inn plast i havet. Så gjenstår det å se om elvene på den lille øya nest ytterst i Lofoten starter opp spennende elevbedrifter. 

IMG_0614-kopi 10.26.01

IMG_0615

IMG_0618

                                         

IMG_0620