Årets Turbomesse i gang

Nordland · 15 feb 2018

Kreative elever ved Folda smått men flott EB

Folda smått men flott

Er du på Rognan i dag eller kjører forbi. Da anbefales det å stoppe innom Rognan Ungdomskole. I dag er over 40 elever med elevbedrift i sving. 

For  12 år på rad arranges Turbomessa for elevbedrifter i Indre Salten. Og salget av både godsaker og finsnekkeri går som det suser. Og det er heller ingenting å si på besøkende. 

- Det har vært trøkk i gymsalen fra morgenen av, og ved lunchtider var det kø inn i salen av interesserte kunder, sier Liza Utheim, medarrangør og lærer ved Rognan Skole.   

I tillegg til elevbedrifter fra Rognan, hadde også en elevbedrift fra Røsvik skole tatt turen til messa for å selge sine produkter. 

- Vi synes det å drive elevbedrift er en artig måte og jobbe på. Vi koser oss veldig her på messa, sier elevene i elevbedriten Folda smått med flott EB.

Og bruke elevbedrift som metode gir god læring både for elevene men likså lærerne. 

- Det som har vært spesielt bra i år er at elevene har tenkt litt nytt, de har ikke kopiert tidligere ideer men turt å tenke utenfor boksen. De har lært mye også om å sette sitt preg på produktene sine, branding, logo og merkevare, sier Utheim, og skryter av elevene.

B1CC219A-7F4A-4F2E-9F4B-B1B7EE9D08FB