Kanskje en festival på VatnVatnet blir en realitet?

Nordland · 16 feb 2016

9 og 11 februar gikk de to første innovasjonscampene i Happy City  av stabelen. Forslagene er mange, og noen av dem blir kanskje satt i live. 

festival

Kanskje en festival på VatnVatnet blir en realitet?

Ungt Entreprenørskap Nordland arrangerer i disse dager Innovasjonscampen Happy City for alle 8 trinn i Bodø Kommune. Over 600 elever fra alle ungdomskolene i Bodø deltar, og de skal løse oppdrag gitt av kommunen.

De tre oppdragene elevene skal løse handler blant annet om å lage en festival som skal være en del av folkehelseuken som går av stabelen i september 2016, hvordan man skal få en høyere trivselsfaktor i en av bydelene i Bodø, og utarbeide et forslag til en ny og kreativ arena for ungdom i kommunen.

Og med så mange elever som deltar på innovasjonscampen, er forslagene mange og kreative.  Noen er så bra at  man skal ikke se bort i fra at de kanskje blir en realitet i følge flere av jurymedlemmene.

-       Fantastisk forslag, jeg synes ideen er kjempegod, sier Stig Rune Holien fra UngiNordland som var jurymedlem på campens andre dag.

 

Løsningsforslaget han sikter til er en musikkfestival på VatnVatnet hvor artistene skal spille fra en scene ute på vannet, og  hvor publikum kan sitte på flytende benker. Det er lagt opp til fjellturer i området på dagtid, og på kveldstid er det tid for konserter. Publikum får til og med låne våtdrakter til flytebenkene.

Ideen fanget jurymedlemmenes oppmerksomhet, og det var en glad gjeng fra Saltvern ungdomsskole som gikk av med seieren for oppdrag 1.

 

Siste Innovasjonscamp går av stabelen torsdag 18 Februar, og da er det to av de største skolene i Bodø, Alstad og Bankgata som skal kjempe om seieren i de tre oppdragene for HappyCity.