NORDLANDS BESTE UNGDOMSBEDRIFT FRA LOFOTEN

Nordland · 15 mars 2016

Nordlands Beste Ungdomsbedrift 2016- Fresia UB

Nordlands Beste Ungdomsbedrift

Det var Fresia UB fra Vest-Lofoten VGS som stakk av med seieren, og ble Nordlands Beste Ungdomsbedrift 2016.

De fem jentene i Fresia UB produserer og selger sunn snacks til unge i Lofoten. Fresia UB har en ambisjon om å tilfredsstille et behov på det lokale og regionale markedet for et sunnere alternativ til snacks og snop. Medlemmene i bedriften ønsker også å hjelpe spesielt barn og unge som ikke har råd eller tilgang til samme luksus. Ungdomsbedriften fra Vest-Lofoten videregående skole skal representere Nordland i konkurransen om å bli Norges Beste Ungdomsbedrift 29-30 april.

I sin begrunnelse sier blant annet juryen; De var godt forbered, hadde øvd på presentasjon, og stilte med både sang og smaksprøver. De er tydelig på produkt, marked og profil – har ryddig økonomi .

Nordlands mest innovative produkt er PackIt UB fra Sortland videregående skole. De har laget et mellomlagspapir med trykk som skal gjøre det enklere for småbarnsforeldre å  lage en kreativ og tidssparende matpakke om morgenen. Mellomlagspapirene har trykk som er tegnet av barn på Sortland og i områdene rundt.

I tillegg fikk to andre Ungdomsbilletter “gullbillett” til NM for sin fantastiske innsats, det er Red Bite UB fra Brønnøysund videregående, som lager spesialretter av økologiske rødbeter, og Brett UB fra Bodø som har laget Bodøs Jubileums spill. Begge de to bedriftene skal delta på NM for Ungdomsbedrifter.

Oversikt over alle vinnerne, og juryenes begrunnelse finner du her;

Kontaktinfo for Ungdomsbedrifter

PackiT UB

Daglig leder  Inger Jakobsen 948 90 434

 Brett UB

Daglig leder Helene Smith, mobil 417 59 739

Fresia UB

Daglig leder Nora Thuv Arntsen, mobil 941 34 930

 

Red Bite UB

Daglig leder  Sverre Almendingen   979 73 763

 

For ytterligere informasjon kontakt

Steve Hernes, mobil 92 224 979