Nye entreprenører klar til kamp!

Nordland · 7 mars 2016

Latch UB lite

Latch UB fra Vest-Lofoten Videregående skole ble Nordlands beste Ungdomsbedrift i 2015 og representerte fylket under NM. Foto: Eivind Husabø/Ungt Entreprenørskap. 

Trenger du et fleksibelt flaskebånd til treningsflaska? Eller hva med en smakebit på sushi med tyttebærmarinert sei?  Mangfoldet er stort når Nordlands ungdomsbedrifter viser seg frem for dommere og publikum på Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter tirsdag 15.mars. 

Fylkesmessen arrangeres i Glasshuset den 15 mars 2016 mellom 10.00 og 15.30. Over 400 elever skal vise frem ungdomsbedriftene sine på stand, de skal ha presentasjoner, og overbevise juryen i de kategoriene de deltar i. Arrangementet er åpent for publikum og presse. Se program og mer informasjon  Fylkesmessa 2016 (link). 

 

– Dette engasjerer elevene. Mange bruker kvelder og helger til å jobbe med ungdomsbedriftene sine. Med Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter skaper vi en arena der elevene får vise frem resultatet av alt arbeidet sitt for fagpersoner fra arbeids- og næringsliv. Det er også et betydelig konkurranseelement. Det trigger elevene til å gi det lille ekstra, sier Steve Hernes, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland. 

Ungdomsbedriftene konkurrerer i 14 ulike kategorier, og vinnerene av de aller gjeveste prisene, Nordlands beste Ungdomsbedrift 2016 og Mest Innovative produkt, skal være fylkets kandidater i konkurransen om å bli Norges beste Ungdomsbedrift. Andre ungdomsbedrifter vil også være med i kampen om å motta gyldne billetter til årets store begivenhet for unge entreprenører: NM for Ungdomsbedrifter i april. 

 – Innovatører trengs overalt i det norske samfunnet. I arbeidet med Ungdomsbedrift får elevene jobbe med kreativitet og nyskaping, de samarbeider i team for å oppnå resultater, de kommuniserer aktivt med eksterne fagmiljøer og de får erfaringer med hva de selv er gode på og hva de trenger andre til. Dette er verdifull læring som i større grad burde prege norsk skolehverdag, sier Hernes. 

 Dette skoleåret er det 786 elever i Nordland som driver Ungdomsbedrift. Læreren er elevenes veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv bidrar med erfaringer og tips. I tillegg får elevene tilbud om å delta i ulike kurs i regi av Ungt Entreprenørskap med temaer som ledelse, markedsføring, regnskap og salg. Elevene kommer selv opp med forretningsideene og driver bedriftene gjennom et skoleår. Les mer om Ungdomsbedrift HER

 Ønsker dere bilder fra Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter?  Kontakt Hedda Seljeseth direkte : Bildene kan brukes fritt.

Foto: Ungt Entreprenørskap Nordland.

Pressekontakt:

Steve Hernes, daglig leder, Ungt Entreprenørskap Nordland,

mobil: 92224979