Satser på innovative tanker for fremtidens Narvik

Nordland · 5 des 2018

Det er fokus på innovasjon og nye løsninger blant elevene under Innovasjonscampen «Attraktive Narvik»

 

Nær 750 elever fra grunnskolen og videregående skole, skal kjempe om seieren på tre innovasjonscamper som går av stabelen i Idrettens hus. Det startet allerede tirsdag , der over 200 ungdomskoleelever fra Narvik, Ankenes, Kjøpsvik og Ballangen møttes til dyst. Onsdag er det elevene fra Evenes, Bjerkvik, skjomen, Narvik og Ankenes som skal kjempe om seieren. Narvik videregående skole avslutter innovasjonscampene på torsdag da omlag 200 elever stiller godt forberedte til en dag fylt med entreprenørskap og innovasjon.

Kommunen ønsker innovativ hjelp av de unge

Dette blir en av de største satsingene Narvik kommune gjør mot unge i kommunen, og fokuset retter seg mot unges medvirkning og entreprenørskap.

- Vi ønsker å fokusere på og lytte til hva ungdom mener da de er fremtiden. Det er viktig for oss å legge til rette for å bedre oppvekstvillkår og planlegge fremtiden på deres premisser. Vi syns derfor det er spennende å høre hva slags tanker og ideer de har om morgendagens Narvik, sier Marianne Dobak Kvensjø, enhetsleder i Areal -og samfunnsutvikling i Narvik Kommune.  

Narvik er en del av ett nordisk nettverk "Attraktive byer. Grønn omstilling og konkurransekraft i nordiske byregioner. Byer som ramme for gode liv for alle". 

Under campene vil elevene møte og få utfordringer og oppdrag som de skal løse innenfor fire forskjellige tema:

1. Klima og miljø

2. Samferdsel og mobilitet

3. Byutvikling

4. Velferd og teknologi

Selve oppdragene er utarbeidet i samarbeid med kommunen. Elevene får en definert problemstilling som de skal finne løsninger på i løpet av Innovasjonscampen. 
De jobber i grupper og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier.

Lokalt næringsliv stiller opp

I jury stiller flere titalls personer fra kommunen og lokalt næringsliv opp. Disse kommer fra blant annet UIT Campus Narvik, Futurum, flere representanter fra politiske partier, HRS og mange flere. 

- Vi tente helt på ideen da Narvik kommune tok kontakt med oss for å få de unges medvirkning i prosjektet "Attraktive Narvik", sier Steve Hernes daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland. Innovasjonscamp er en flott mulighet for både kommunen og elevene. Her får kommunen samlet innspill, råd og ideer for framtida som de kan ta med seg i det videre arbeidet. I tillegg får elevene en flott opplevelse en hel dag med faglig svært relevante utfordringer de skal være med på å løse. Det blir spennende å se hvilke ideer som går av med seieren de ulike dagene, sier Hernes.