Alexander fra Andøy blir administrerende direktør for en dag!

Nordland · 17 okt 2018

Alexander fra Andøy blir administrerende direktør for en dag!

De er unge, de er løsningsorienterte, endringsvillige og kreative, de har stor risikovilje og harallerede fått praktisk ledererfaring. De er noen av Norges største ledertalenter og i morgen 18.oktober får de skygge fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere i norsk næringsliv når «Leder for en dag» går av stabelen.

18 år gamle Alexander Belmonte Johansen går siste året på stud.spes ved Andøy videregående skole, Under Fylkesmessa 2018 vant han UE Alumnis Lederskapspris som beste leder av ungdomsbedrift. Dermed sikret han seg den gjeve og eneste plassen som Nordlands representantunder årets «Leder for en dag». Og det er administrerende direktør i Folk, Preben Carlsen, som Alexander skal  skygge en hel dag. 

— Å drive Ungdomsbedrift er noe som har vekt en indre flamme hos meg, som alltid har vært der, men som jeg aldri hadde oppdaget uten. Jeg har aldri lært så mye om meg selv før. Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på dette arrangementet og det er en ære å få tilbringe en hel dag med Preben Carlsen. Jeg er sikker på at vi begge kan styrke hverandre, sier Alexander Belmonte Johansen

Utvikler fremtidens kompetanser 

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og Manpower Group. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.  

— Alle som leder en bedrift eller organisasjon har stor nytte av å få innspill fra neste generasjon ledere, de som skal utvikle fremtidens arbeidsplasser. Disse unge har det siste året utviklet viktige kompetanser i sitt arbeid med ungdoms- eller studentbedrift. De har vist at de er gode til å kommunisere, til å samarbeide og tenke kreativt, de tør ta sjanser, er løsningsorienterte og endringsvillige. Dette er kompetanser vi ser blir viktigere og viktigere nå og i fremtidens arbeidsmarked, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower Group og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge. 

Innovatører trengs overalt!

Forrige skoleår etablerte over 12 000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 26 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet, og sammenstilt med erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

— Å drive en ungdoms- eller studentbedrift er læring i praksis. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi disse unge kandidatene en smakebit på hva som kreves for å være leder, og for å gi de unge noen tips på veien videre, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.