Sparebank1 Nord-Norge ny hovedpartner

Nordland · 19 nov 2019

Sparebank1 Nord-Norge ny hovedpartner

Steve Hernes, Trude Glad og Jarle Neef

Sparebank1 Nord-Norge og Ungt Entreprenørskap Nordland 
- Vil tilby alle 9.klassinger opplæring i personlig økonomi
Ungt Entreprenørskap Nordland har inngått sin største samarbeidsavtale med en privat aktør noensinne. Avtalen med Sparebank1 Nord-Norge er svært omfattende både økonomisk og med innhold til skolene. 

Avtalen har blant annet som målsetting å gi alle elever i Nordland på 9-trinn opplæring i personlig økonomi gjennom programmet;  Økonomi og Karrierevalg.  Det er ca 2 800 elever på trinnet i Nordland, og målet er å nå så mange som mulig med opplæringen.

- Frem mot høsten 2020 skal utarbeides nye læreplaner som etter målsetningen skal inkludere personlig økonomi i større grad enn tidligere. Personlig økonomi er viktig kompetanse for å mestre livet. Dette er noe man bør lære på skolen før utfordringene melder seg i det virkelige liv, sier daglig leder Steve Hernes i Ungt Entreprenørskap Nordland. 

Gjennom programmet Økonomi og Karrierevalg har vi den pedagogiske metoden klar. Den er vel utprøvd, og den er nå klar for å bli tatt i bruk av skolene i en ny digitalisert form gjennom  okonomiapp.ue.no 

personlig-4

jarl

personlig-3

– Dette er en avtale og et samarbeid vi som Nord-Norges største bank på privatmarkedet har ønsket å få til over lang tid, sier konserndirektør for Helgeland og Salten Trude Glad.  Fra før har vi avtale med Troms og Finnmark, og med dette har vi en avtale om samarbeidet i hele Nord-Norge. - Det er et behov for opplæring i personlig økonomi Nordland. Dette ønsker vi å få gjennomført på så mange skoler som mulig.  Gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap får vi også satt fokus på innovasjon og entreprenørskap i landsdelen, sier Glad.

Vipps og Bankkonto for første gang til Elevbedrifter i Nordland
For første gang, kan vi gjennom denne samarbeidsavtalen også tilby elever på ungdomskolen som har Elevbedrift egen bankkonto med nettbank og Vipps, og mulighet for bankterminal. Dette har kun vært mulig for elever over 18 år tidligere. – Dette er absolutt en gladnyhet for mange skoler, som nå slipper å opprette bankkonto i skolens navn som tidligere. At de også får Vipps og betalingsterminal er flott for mange Elevbedrifter. Systemet testes nå ut i en del skoler, både i Mosjøen, Kabelvåg, Bodø, Sulitjelma, Herøy og Hemnes om dagen, sier Hernes

Kontaktinfo:

Steve Hernes, 92224979
Trude Glad, 977 17 670

Alle foto; Sondre Skjelvik, Bodø Nu
På bildet: Jarle Neef, Rådgiver Sparebank1 Nord-Norge, Bodø