UB med sjømatfokus fikk støtte

Nordland · 9 feb 2017

To Ungdomsbedrifter fra Nordland har fått støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet for å utvikle sine ideér.

Dette året har UE og Sett sjøbein samarbeidet for å nå ut til ungdom over hele landet og virkelig sette fokus på alt som inngår i fiskerinæringen. Ungdomsbedrifter som har satset på forretningsidéer innenfor dette temaet har også fått muligheten til å søke på midler gitt av  NFD for kompetanseheving og messedeltakelse.

Aquarium UB fra Bodin videregående skole har satt fokus på å øke sjømatforbruket blant barn og unge - og jentene hadde en fantastisk idé til en app med spennende funksjoner som skulle treffe flere målgrupper. Gruppa med Silje Bell Børresen i spissen gikk her av med seieren på campen som ble avholdt 21.oktober i Stormen bibliotek i Bodø. 

Ungdomsbedriften jobber videre med sin innovative idè som skal oppfordre barn og unge, samt barnefamilier til å spise mer fisk og sjømat.De har skaffet seg en samarbeidspartner i ungdomsbedriften Power in apps UB, som består av to elever fra Fauske vgs, og begge bedriftene har Tom Eilertsen Forsmo fra Cerpus som mentor i prosessen. Vi ønsker dem lykke til videre, og gleder oss til å laste ned Aquarium-appen.

aquarium

Vi kjæm med det UB Fra Andøy videregående skole kom opp med sin forretningsidè på innovasjonscampen «Nordic Entrepreneurship Islands» som ble avhold på Andøy space center i august 2016.

Her ble det satt fokus på å skape fremtidsrettede idéer for et lite øysamfunn, og elevene fikk tre tema å velge mellom: Fiskeri/havbruk, sentrumsutvikling og og reiseliv. Gruppa med Magnus L.Nordheim i spissen gikk her av med seieren og mottok et microstipend fra Fonden for entreprenørskab i Danmark og Nordisk ministerråd for å realisere sin idé.

Ungdomsbedriften skal fungere som et mellomledd mellom fiskebåter utenfor Andøy og folket - supplere båtene med det de måtte trenge, og folkene på Andøy med fisk. 

kjammeddet