Europeisk utmerkelse til Smartfood UB

UE Norge · 17 juni 2015

Europeisk utmerkelse til Smartfood UB

Smatfood UB

Ungdomsbedriften Smartfood UB fra Rogaland ble i april kåret til Norges beste ungdomsbedrift innen sosialt entreprenørskap. I dag mottok bedriften også nyheten om at de har vunnet andreplassen i den europeiske konkurransen Social Enterprise Programme. Smartfood UB konkurrerte mot 254 ungdomsbedrifter fra 14 europeiske land.

- Vi er opptatt av å åpne dører til internasjonale læringsarenaer for de unge. En annenplass i denne tøffe konkurransen, er en stor anerkjennelse. Erfaringen Smartfood UB har fått vil komme både elevene og samfunnet til nytte, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Smartfood UB har utviklet et næringsrikt og innovativt pulver fra grønnsaker. Pulveret kan tilsettes i supper, gryter, smoothies og i ulike matretter. Produktet skal gjøre det enklere å øke grønnsaksinntaket hos barn og unge. Elevene i Smartfood UB går kokk- og servitørfaget på Karmsund videregående skole.

Social Enterprise Programme er en europeisk satsing for ungdomsbedrifter. Hensikten er å motivere ungdomsbedrifter til å ta utgangspunkt i en sosial utfordring og finne en løsning på dette. Ungt Entreprenørskaps samarbeidspartner Ferd står bak Social Enterprise Programme, sammen med Junior Achievement Europe og ArcelorMittal.