Fra studentbedrift til gründer-TV

UE Norge · 12 jan 2016

Fra studentbedrift til gründer-TV

- Ved å velge Studentbedrift utvikler studentene kompetanse som Norge trenger og arbeidslivet etterspør, mener Torild Nilsen Mohn, koordinator for høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Norge.

I dag starter NRK nysatsingen Gründerne. I første episode får vi møte Karina Løbø Fimland. Sammen med medstudenter fra Høgskolen i Telemark utviklet hun en forretningsidé da hun drev Studentbedrift. I serien får vi se hvordan hun jobber for å sette ideen ut i livet.  

Klikk på bildet for å se første episode. Programleder: Christian Strand. 
 

Det nye arbeidslivet

”Remix – det nye arbeidslivet” var tema på NHOs årskonferanse i forrige uke. Statsminister Erna Solberg og foredragsholdere fra inn- og utland er enig om utfordringen: Morgendagen vil på ingen måte være som gårsdagen. Endring er den nye normalen, og for å få til endring trenger vi folk som tenker innovativt.

- Utdanninger må endres og stimulere til kreativitet, sa Andrew McAfee, MIT-professor og en av hovedinnleggsholderne på NHO-konferansen. - Undervisning er tilrettelagt for en annen form for yrkesliv, der innovasjon og kreativitet var mindre viktig.

Ved å gjennomføre Ungt Entreprenørskaps program Studentbedrift får studenter, på lik linje med Karina, erfaring med å utvikle produkter og tjenester i samarbeid med lokalt næringsliv og andre ressurspersoner. Deltakelse i Studentbedrift gir studentene både studiepoeng og kompetanse for framtiden.

­– Gjennom å drive studentbedrift får studenter erfaring med å bruke prosessverktøy for idégenerering og utvikle forretningsmodeller. De gjennomfører markedsanalyser, utarbeider budsjett, lærer økonomistyring og får innovative redskaper til å bli aktivt verdiskapende, sier Torild Nilsen Mohn, Ungt Entreprenørskap Norge.

Ungt Entreprenørskap legger til rette for at studentene skal presentere sin forretningsidé på lokale og regionale arenaer. Karina og hennes studentbedriftsteam vant NM for Studentbedrifter i 2014, og returnerte fra EM i Studentbedrift i Nederland med hele tre priser. I juni 2015 stiftet de Nerotec AS.

Fakta:

Ungt Entreprenørskap (UE) er en landsdekkende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører tilbyr undervisningsprogrammer som skal fremme entreprenørskap i høyere utdanning. Les mer her.