H.K.H. Kronprinsen gjester NM for Ungdomsbedrifter

UE Norge · 2 mai 2017

H.K.H. Kronprinsen gjester NM for Ungdomsbedrifter

Det har lenge vært kjent at Kronprinsen har en særskilt interesse for gründerskap. Nå besøker han NM for Ungdomsbedrifter. Foto: Slottet.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deler ut prisen Norges beste Ungdomsbedrift under NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm fredag 5. mai 2017.

En eksklusiv østerssaus basert på norske stillehavsøsters. Et silikonbånd som skal hindre at du mister dine Apple Airpods. En 100 % resirkulerbar bambustannbørste. På NM for Ungdomsbedrifter skal 76 ungdomsbedrifter med 400 unge entreprenører og 100 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv i aksjon. Pressen inviteres til å komme!
 

Når:           4. – 5. mai. 
Hvor:         Norges Varemesse og Thon Hotel Arena på Lillestrøm. 
Les mer:    NM for Ungdomsbedrifter 2017.

 

Bygger bro mellom skole og næringsliv
I 2016 deltok over 130 000 barn og unge i Ungt Entreprenørskap sine programmer, og over 27 000 personer fra arbeids- og næringsliv var på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i skolen. Om lag 2 000 av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Nykkelmo tiltrer stillingen som administrerende direktør 1. mai.

Samfunnsengasjerte ungdommer
Presentasjoner og forretningsplaner viser at nærmest alle ungdomsbedriftene har bevissthet rundt bærekraft.

– Blant årets NM-deltakere har vi rekordhøy deltakelse innen sosiale entreprenører. Gjenbruk og "grønt entreprenørskap" er også trendy blant ungdomsbedriftene. Dette er en utvikling vi ønsker velkommen, sier Nykkelmo.

Ungdomsbedrift er et program som gjennomføres i videregående skoler, og bedriftene som deltar på NM har blitt kåret til de beste i sine fylker. Vinneren av den gjeveste prisen, Norges beste Ungdomsbedrift 2017, representerer Norge i EM i Brussel sommer.

20-åring med ambisjoner
Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og feirer i år 20-års jubileum. 192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden oppstarten.

– Aldri før har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdsamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap har hatt en fantastisk vekst, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap.

Gründerinteressert kronprins besøker NM for Ungdomsbedrifter
Det har lenge vært kjent at kronprinsen har en særskilt interesse for gründerskap, og H.K.H. har ved flere anledninger vært involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter. 

– Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv, fortjener høy status og mer oppmerksomhet. Vi er veldig glade for at H.K.H. Kronprinsen bidrar på denne måten, sier Brath. 

Kronprinsen besøker ungdomsbedriftene på utstillingsområdet fredag klokken 14:30. Klokken 15 starter premieutdelingen der Norges beste Ungdomsbedrift 2017 kåres. 

Presse
Bilder publiseres i  NM-album på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap. 
Ta kontakt med oss for å få direkte kontakt med ungdomsbedriftene. 
Kontaktperson: Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, wenche@ue.no, mobil 93 43 78 00.

-------------

Ungdomsbedriftene rigger stands - torsdag klokken 9-15.
Scenepresentasjoner - torsdag klokken 12-14.
NM-middag med show og utdeling av forhåndsnominerte priser - torsdag klokken 18-22.
Utstillingene er åpne - fredag klokken 8:30-15.
H.K.H. Kronprins Haakon besøker ungdomsbedrifter i utstillingsområdet. 
Premieutdeling og kåring av Norges beste Ungdomsbedrift 2017 - fredag klokken 15-16.