Norsk skole i europeisk toppklasse

UE Norge · 20 okt 2015

Norsk skole i europeisk toppklasse

Fra venstre: Caroline Jenner (CEO JA Europe), Øyvind Hegerstrøm Eriksen (Rakkestad ungdomsskole), Tone Helstad Glomsrud (Rakkestad ungdomsskole) og Harald E. Nybølet (Counsellor of Education. Permanent representation of Norway). Foto: JA Europe

Rakkestad ungdomsskole går i front i entreprenørskapsarbeidet. Nå har de mottatt den europeiske prisen TES Award for sin innsats.

Øyvind Hegerstrøm Eriksen og Tone Helstad Glomsrud var skolens representanter på prisutdelingen i EU-parlamentet der de mottok The Entrepreneurial School (TES) Award på vegne av skolen. De er begge entreprenørskapskoordinatorer ved skolen.

– Vi håper at prisen gjør at flere får opp øynene for tankegangen og at flere skoler melder seg på, sier Øyvind Hegerstrøm Eriksen til NRK Østfold, som også vil berømme kommunen, politikere, skolens ledelsen, foreldre og elevene.

Ved Rakkestad ungdomsskole får alle elevene drive Elevbedrift. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med skolens lærere og andre eksterne personer som veiledere. 

– Det er veldig moro å få prisen og vi ser det som en anerkjennelse av at vi gjør ting riktig med å satse på entreprenørskap, sier rektor ved Rakkestad ungdomsskole, Lars Fagerhøi i intervju med NRK.

Over 16 000 elever drev Elevbedrift siste skoleår. Les mer om Elevbedrift og se det nettbaserte undervisningsmateriellet i EB-løypa.

Ungt Entreprenørskap er medlem i den europeiske moderorganisasjonen JA Europe. Organisasjonen gir entreprenørskapsopplæring til 3,5 millioner elever og studenter årlig.