Suksessrike gründere satser videre

UE Norge · 15 sep 2018

EasyZeek mottok prisen for Norges beste Studentbedrift 2018. Øverst fra venstre: Henrik Schmidt, Jon Harald Schøning, Kristian Snøtun, prisutdeler Johan H. Andresen fra Ferd og Grete I. Nykkelmo fra Ungt Entreprenørskap Norge. Nederst fra venstre: Arnt Raino Johannessen, Pål Magnus Hannisdal og Tobias Pedersen.

Ingeniørene i den prisvinnende suksessbedriften EasyZeek imponerte under Norgesmesterskapet for studentbedrifter, ble kåret til den tredje beste studentbedriften i Europa og satser nå som AS i nisjemarked.

Det ble et innholdsrikt siste studieår for de seks ingeniørstudentene fra Universitetet i Sør-øst Norge som jobbet med studentbedrift som del av sin bacheloroppgave. Tilsammen hadde gutta mer enn 40 års erfaring som elektrikere før de starten bedriften. De hadde selv opplevd ulike utfordringer håndverkere møter på i hverdagen, og med et spesialtilpasset søkeverktøy ønsker de å gjøre arbeidsdagen enklere og mer effektiv for både håndverkere og amatører.

— Året med EasyZeek har vært veldig lærerikt, en fantastisk reise med veldig mange oppturer. Det har vært utrolig spennende å få drive sin egen bedrift, noe jeg absolutt vil anbefale andre. Det er mye «learning by doing». Du lærer mye om daglig drift av et selskap, produktutvikling, markedsføring, presentasjonsteknikk, og du gjør erfaringer som er gull verdt for å lykkes som gründer, sier Pål Magnus Hannisdal, som var daglig leder i studentbedriften.

Imponerte nasjonale og internasjonale juryer
Under NM for studentbedrifter i juni imponerte EasyZeek stort og vant seks av syv priser, blant annet den gjeveste prisen Norges beste studentbedrift. Juryen understreket at studentbedriften jobber i et marked med tradisjonelt lite innovasjon og at produktet utmerket seg.
EasyZeek fikk representere Norge under Europamesterskapet for studentbedrifter, Enterprise of the year 2018, i regi av JA Europe i Riga, Latvia. Der jobbet de ambisiøse gründerne hardt med pitching, presentasjoner, nettverking, jurymøter og erfaringsdeling. De imponerte og tok med seg en tredjeplass hjem.

— Det å hevde seg blant 14 000 studenter fra 2300 europeiske start-ups er en prestasjon. Det var hard konkurranse og EasyZeek imponerte. Disse studentene grep sjansene de fikk på veien, og viste at hardt arbeid lønner seg, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

EasyZeek vinner 3.plass i EM for Studentbedrifter 2018

EasyZeek tok i mot prisen for 3.plass i EM for Studentbedrifter 2018.

Hedret for gode lederegenskaper
I Riga vant Pål Magnus Hannisdal også en pris for lederskap og var én av fem deltakere som mottok « JA Alumni Leadership Award». Prisen deles ut til ledere som evner å påvirke sine team og vise individuell styrke.

— Det var veldig stas å få den prisen, den åpner også muligheter i fremtiden. JA Alumni er et stort nettverk av unge ledere som jeg nå er en del av. Det er veldig lærerikt å få prøvd seg som daglig leder og noe jeg vil anbefale alle som mener de har det som skal til. Det er mye ansvar, og jeg opplever at jeg har fått utviklet mine lederegenskaper til et nytt nivå. Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til som gruppe, og dynamikken oss imellom har vært avgjørende for å komme dit vi er i dag, forteller Pål.

Hannisdal utmerket seg med gode lederegenskaper allerede under det lokale fylkesmesterskapet i Telemark i vinter, der han vant pris for «beste leder» og ble plukket ut til å være Telemarks representant under «Leder for en dag» høsten 2018. Da skal han få følge en toppleder i næringslivet en dag på jobben.

Viktig med teamsammensetning og samarbeid
De unge gründerne trekker frem godt samarbeid, et sammensatt team med like ambisjoner og et sterkt vinnerinstinkt som en nøkkel til å lykkes, og de anbefaler å snakke sammen om ambisjoner i studentbedriften.

— Teamet du skal jobbe sammen med er viktig. Dyrk et godt arbeidsmiljø, da blir samarbeidet godt. Finn hverandres sterke sider, gjerne gjennom personlighetstester, og definer roller tidlig. La de i gruppen jobbe med det de er best på og liker, da blir motivasjonen høyest og fremdriften effektiv, anbefaler Pål.

Han mener ellers det er viktig å være tidlig ute blant potensielle kundene for å finne ut hva kundene faktisk ønsker, da lærer man mye og sparer en del tid.

— Sett klare mål og følg opp med en framdriftsplan. Så hjelper det selvfølgelig å ha en god idé som er gjennomførbar. Ikke gi dere, det er så gøy når man lykkes, sier Pål.

Tobias Pedersen jobbet som økonomiansvarlig i studentbedriften og anbefaler å unytte situasjonen som studentbedrift.

— Det er alltid noen som vil hjelpe når dere driver studentbedrift! Dere bør tidlig i perioden sette en høy standard på alt som skal utføres, og bruke eksterne personer og bedrifter som kan hjelpe til med kvalitetssikring, sier Pedersen.

Satser videre som AS
Året med studentbedrift viste et marked og et potensiale for bedriften, og EasyZeek AS er nå etablert og driftes i Fredrikstad med Tobias Pedersen som daglig leder. De øvrige er med som medeiere og aksjonerer, og sitter i styret.

— For tiden jobbes det med videreutvikling av våre produkter med vår samarbeidspartner, samtidig som vi kontinuerlig er på utkikk etter potensielle samarbeidspartnere og investorer for å styrke selskapets kompetanse og kapital, forteller Tobias.

Tobias Pedersen og Pål Magnus Hannisdal fra EasyZeek

Tobias Pedersen og Pål Magnus Hannisdal fra EasyZeek.

Nysgjerrig på å følge EasyZeek på ferden? Følg dem på Facebook for aktuelle nyheter og hendelser.