Unge talenter går i statsrådenes fotspor

UE Norge · 14 okt 2015

Unge talenter går i statsrådenes fotspor

"Tobias og Torbjørn starter dagen i KD som kunnskapministre" skriver Kunnskapsdepartementet på Twitter. Foto: KD.

I dag skal 30 av Norges mest talentfulle unge ledere få prøve seg som toppledere – for en dag. Tre av dem får prøve seg som statsråder.

 
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tor Sanner, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og justisminister Anders Anundsen skal i dag ha med seg hver sin ungdom på jobb. De deltar på Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap.

– Vi i regjeringen heier på de unge. Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg kommer godt med når fremtidens arbeidsplasser skal skapes. Dette støtter jeg og regjeringen helhjertet opp om, sier statsminister Erna Solberg, som selv har deltatt på Leder for en dag flere ganger.

Regjeringen øker tilskuddet til Ungt Entreprenørskap med 2,7 millioner kroner i statsbudsjettet for 2016 (fra 25,6 til 28,3 millioner kroner). Innovasjon og entreprenørskap i utdanning er trukket frem som et av tre hovedtrekk i gründerplanen ”Gode ideer – fremtidens arbeidsplasser”.

– Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener høyere status og mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene og bringe samfunnet vårt fremover. Vi er glade for at statsrådene på denne måten vil bidra til å løfte frem de unge, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

I tillegg til de tre statsrådene, er H.K.H. Kronprinsen, Innovasjon Norges leder Anita Krohn Traaseth, DnB-sjef Rune Bjerke, børsdirektøren og skattedirektøren blant lederne som skal ha med seg hver sin ”skygge” gjennom dagen.

Les mer på  Toppleder for en dag

Kontakt:
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 93437800