Erlend skal lede et finanskonsern

Oslo · 8 okt 2015

Erlend skal lede et finanskonsern

Erlend Kveim Bøe sammen med Frida Elisabeth Torblaa og Johanna Olsen i Sticky Headphones UB, Oslo Handelsgymnasium

Erlend Kveim Bøe er valgt ut til å representere Oslo på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen i Nordea. 

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i ungdomsbedriften Sticky Headphones UB fra Oslo Handelsgymnasium, utmerket Erlend seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en skoledag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” administrerende direktør Gunn Wærsted gjennom arbeidsdagen. 

 – Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan Gunn Wærsted jobber og tenker, sier den unge gründeren. Sticky Headphones UB importerte og solgte et produkt som fester kabelen til hodetelefonene til bekledningen.

 Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

 Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

 – Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo. 

 Heier på ungdom

Og det er ingen liten virksomhet Erlend skal komme inn i. Nordea er Nordens største finanskonsern. Selskapet har 700 avdelingskontorer og mer enn 10 millioner privatkunder.

 – Vi i Nordea heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og Nordea å gi vårt bidrag til, sier Gunn Wærsted, administrerende direktør i Nordea Bank Norge.