Foss-elever tok gull for logo på NM for Ungdomsbedrifter

Oslo · 29 april 2016

Foss-elever tok gull for logo på NM for Ungdomsbedrifter

MatFatet UB fra Foss videregående skole har den beste logoen av ungdomsbedriftene dette skoleåret. 

Prisen ble delt ut under gallamiddagen på NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm torsdag 28. april 2016.

Statsminister Erna Solberg sto tidligere på dagen for den offisielle åpningen. – Vi i regjeringen heier på de unge! Ungt Entreprenørskap er en viktig institusjon som får frem skaperkraften hos unge, noe som vil komme godt med når fremtidens arbeidsplasser skal skapes, sier statsministeren (pressemelding).

Stolt og overrasket 

Av de vel 2000 ungdomsbedriftene som er startet dette skoleåret, nådde ungdomsbedriften fra Foss videregående skole helt til topps i kategorien Beste logo.

– Dette er dritkult og litt uforventet, og veldig gøy! Glad for at logoen vår vant. Vi er super stolte, sier Didrik Dahr Nygaard, MatFatet UB.

MatFatet UB har utviklet en applikasjon hvor privatpersoner kan selge og kjøpe hjemmelaget mat. Se den prisbelønte logoen på MatFatets facebook-profil  HER.

Matfatet ub logo

Juryens begrunnelse

”Bedriften har en ikonisk og sterk logo, som tydeliggjør og forsterker deres forretningsidé. Symbolet har tre tydelige funksjoner, fungerer godt i både svart/hvitt og farge og egner seg ypperlig til både forstørring og forminskning. Dette er et moderne, funksjonelt ikon, og den uformelle typografien utgjør en fin kontrast til det enkle og tidløse uttrykket. Resultatet er en delikat, tillitsvekkende og vennlig logo som går rett på sak og skiller seg ut i mengden. Vi håper det smaker!”, heter det i begrunnelsen fra juryen. Juryen har bestått av Tina Tømmeraas og Hans Erik Møller i Tank Design. 

Berømmer elevenes resultater

– Arbeidet med Ungdomsbedrift ved Foss videregående skole gir seg utslag i motiverte og engasjerte elever, og bedrifter i toppklassen. Det er veldig gøy og helt fortjent at MatFatet UB gikk til topps, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo.

Dammen ønsker at flere elever i videregående skoler i hovedstaden skal få mulighet til å drive Ungdomsbedrift.

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Dammen.

NM for Ungdomsbedrifter

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm 28. – 29. april. De beste ungdomsbedriftene fra hele landet møtes for å konkurrere i 17 ulike kategorier.

74 ungdomsbedrifter har gjennom lokale messer kvalifisert seg til den nasjonale finalen. I Ungdomsbedrift starter, driver og avvikler elevene sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2016 representerer Norge på EM i Sveits i sommer.

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE. Høyoppløselige bilder på Flickr kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Kontaktpersoner:

Didrik Dahr Nygaard, daglig leder i MatFatet UB, mobil 467 95 269
Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo, mobil 930 48 203