Innovasjon i lærerutdanningen

Oslo · 13 sep 2015

Innovasjon i lærerutdanningen

Hanne Christensen ledet nok et kull gjennom en vellykket Innovasjonscamp i uke 37, i samarbeid mellom Norsk Teknisk Museum, Ungt Entreprenørskap Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus. 

- Det har vært utrolig fint og utfordrende å tenke utenfor boksen. Vi har virkelig fått kjenne på å bli krevet noe av, sier Tuva, Sandra og Charlotte rett etter Innovasjonscampen. - Vi likte at vi selv må øve på kreative løsninger med knappe frister og strekke oss på pitchen. Det at vi ble avbrutt etter tre minutter var både hardt og bra. De tre jentene var på vinnerlaget med sin løsning Salmonella Sticks.

Det var et åpen og krevende oppdrag studentene jobbet med de tre dagene Innovasjonscampen pågikk. Med inspirasjon fra Håvard Heggelund fra Teknisk Museum fikk studentene oppdraget "Lag et bærekraftig produkt som løser et problem og som har verdi for andre." Mange opplevde oppdraget både meningsfylt og krevende. Stjålet far en av besvarelsene - Det er i motbakke det går oppover. 

Vinnerlaget er gruppe 1 med løsningen Salmonella Stick, en løsning som tar sikte på å redusere antall dødsfall på grunn av salmonella i svinekjøtt, egg eller kylling. 
Juryens begrunnelse: Løsningen har et godt faktagrunnlag basert på godt forarbeid. Problemet er forklart både i det skriftlige og muntlige. Gruppen gjennomførte en meget god pitch der de også involverte publikum. Problemet er globalt og løsningen skaper trygghet for brukeren. Det kan være rimelig å produsere. Juryen gratulerer gruppen med en meget god løsning. 

2. plassen gikk til gruppe 21 med løsningen Pedalkapital, en sykkelcomputer og app som skal skape motivasjon, helse og mer bærekraftig transport.
Juryens begrunnelse: Gruppen har definert et tydelig problem i et moderne samfunn. Løsningen som er skissert er derfor relevant for mange mennesker. Pedalkapital er innovativ i måten en dings (sykkelcomputer), mobildata og menneskelige motivasjonsfaktorer kombineres. 

pedalkapital mindre

3. plassen gikk til gruppe 8 med løsningen PipeSave, en løsning som skal spare husholdninger for penger og redusere vannforbruket.
Juryens begrunnelse: Gruppen har tatt for seg et problem som er stort både i Norge og i resten av verden. Løsningen har klart potensiale for å bidra til å løse problemet på en bærekraftig måte. Problemet angår oss alle  - hver dag.

pipesave

Publikums stemte selv frem sin favoritt. Seieren gikk til gruppe 34 med løsningen Studyfy. Løsningen gir studenter tilgang til pensum på nett til en rimelig pris.

Ansvarlige for prosjektet: Hanne Christensen (HIOA), Håvard Heggelund (NTM), Ellen Sethov (UEO)
Oppdragsgiver: Norsk Teknisk Museum 
Jury: Bjørn Smestad (HIOA), Håvard Heggelund (NTM), Marius Andresen (K8 Industridesign) og Ellen Sethov (UEO)