Jallagøy på NM for ungdomsbedrifter

Oslo · 26 april 2019

Jallagøy på NM for ungdomsbedrifter

NM for ungdomsbedrifter ble en stor fest med våre fremtidige verdiskapere i sentrum. Oslo fikk hele seks priser.

Ungt Entreprenørskap arrangerte NM for ungdomsbedrifter 25-26 april, og i år deltok hele 84 ungdomsbedrifter fra hele landet. 424 av landets mest innovative og engasjerte problemløsere i videregående skole kjempet om å utmerke seg i 15 kategorier, deriblant beste ungdomsbedrift. Engasjementet rundt klima, sosialt entreprenørskap og bærekraft var stort.

– Blant bidragene ser vi poser som skal fange opp mikroplast fra klærne i vaskemaskinen, vanntette bærenett som er laget av resirkulert regntøy og ungdommer som bruker el-sykler for å hente og kildesortere søpla di. Listen er lang, og dette er bare noen av mange bærekraftige ideer som de kreative ungdommene har klekket ut, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo.

Jalla

Jalla Miljø UB fra Hersleb vgs - avfallshåndtering på EL-sykler

Elevene som jobber med ungdomsbedrift på videregående skole lærer seg samarbeid, kreativitet, å ta initiativ og å ta ansvar. Ikke minst øker selvtilliten i takt med mestringsfølelsen de får ved å skape noe eget. Dette er viktige egenskaper hos fremtidens entreprenører. Norge trenger flere innovatører for å møte morgendagens utfordringer, og kompetansen ungdommene tilegner seg i løpet av skoleåret ruster dem for fremtidens arbeidsliv.

— Vi ser at motivasjonen hos ungdommene øker, sykefraværet minsker og arbeidet med ungdomsbedrift gir bedre relasjoner mellom lærere og elever. Forskning viser også at ungdommer som har jobbet over lenger tid med ungdomsbedrift scorer høyere på å ta initiativ og på problemløsning, forteller Nykkelmo. 

For andre året på rad var Oslo blant de mestvinnende fylkene på NM. Hele seks priser klarte Oslolaget å ta med hjem til hovedstaden. Høydepunktene var Jalla Miljø UB fra Hersleb som ble Norges beste sosiale entreprenører og EcoCup UB fra Kongshavn vgs som ble Norges beste salgs- og servicebedrift.

Her er resultatene for Oslobedriftene:

Easy Reuse UB, Kongshavn vgs

2. plass: Beste utstilling
2. plass: Bærekraftprisen
Finalist: Kundeopplevelse på nett 

Easyreuse

Co2ntrol UB, Kongshavn vgs

2. plass: Beste forretningsplan 
3. plass: Beste samarbeid med næringslivet
Finalist: Beste kundeopplevelse på nett 
Finalist: Regnskap

Co2ntrol

EcoCup UB, Kongshavn vgs

1. plass Beste salgs- og servicebedrift
Finalist: Beste samarbeid med næringslivet

Ecocup

 

Hexaglow UB, Kuben vgs

Finalist: Kundeopplevelse på nett 
Finalist: Utstilling

Hexaglow

Jalla Miljø UB, Hersleb vgs

1. plass: Beste sosiale entreprenører
Finalist: Bærekraftprisen

JAlla