NM 2019 - Premiedryss over Sneipfritt SB!

Oslo · 29 mai 2019

NM 2019 - Premiedryss over Sneipfritt SB!

27.- 28. mai gikk NM for studentbedrifter av stabelen, og de beste studentbedriftene i landet møttes for å kjempe om gjeve priser. NM fant sted på Næringslivets hus hvor administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, åpnet arrangementet.

"Å starte en studentbedrift gir unik kompetanse som arbeidslivet etterspør. Det er denne gründerånden som legger grunnlaget for fremtidens næringsliv. Studentene utvikler pågangsmot, handlingsevne, nytekning og kreativitet. Arbeidslivet trenger innovative, modige studenter som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser. Derfor er NHO stolte over å huse NM for studentbedrifter", sa Ole Erik Almlid.

1

Fra Oslo stilte i år kun to bedrifter, Sneipfritt SB fra Høyskolen Kristiania, og Skippertak SB fra Handelshøyskolen BI. Kvalitet over kvantitet!

2

Sneipfritt SB så seg lei på sneipforsøplingen og har funnet et miljøeffektivt askebeger som gjør det gøyere å kaste sneipen!

 

3

Skippertak SB har laget en populær podcast, Skippertakspodden. Gjennom intervjuer med relevante personer fra næringslivet skaper de et unikt og aktuelt innhold for studentenes hverdag.

Dag 1

Pitching stod på agendaen på dag 1, der både Sneipfritt SB og Skippertak SB skilte seg ut. Skippertak SB, med musikk og konfetti, Sneipfritt SB med gule blazere og et 100% ferdigstilt produkt på scenen. Etter pitchene var det klart for speed-date med næringslivsrepresentanter og foredrag fra blant annet Christoffer Omberg fra Oslo Business Region. Det bar så til Vippa for NM-middag. Der ble årets beste pitch kåret, og prisen gikk til Oslos egne Sneipfritt SB! Vel fortjent! Heidi Hopstock (StartupLab) satt i juryen, og ga følgende begrunnelse for Sneipfritt sin seier: 

"Dagens vinnerteam engasjerte og underholdt publikum fra første sekund. De startet ”in medias res” – rett på handling - og skapte  med sine imøtekommende og åpne personligheter god kontakt med oss som satt i salen. Videre var den dramaturgiske oppbyggingen av pitchen både gjennomtenkt og godt gjennomarbeidet, og dynamikken mellom teammedlemmene og vekslingen mellom hvem som pratet fungerte svært godt – her snakker vi virkelig godt teamarbeid. Pitchen avsluttet med en call to action til oss i publikum, hvor selskapsvisjonen kom tydelig frem. Og bruken av visuelle og auditive virkemidler underveis var med på å tydeliggjøre budskapet og krydre pitchen."

44

Lisa fra Sneipfritt SB demonstrerer sneipkassa under pitchen

Dag 2

Dag to stod studentene på stand mens juryene gikk rundt og intervjuet dem. Hos Skippertak SB kunne de ta seg en pust i bakken i en godstol mens de hørte på podcasten. Hos Sneipfritt kunne de bruke sneip til å stemme på hvilken superkraft de ville valgt hvis de kunne ha én. Begge bedriftene gjorde mye ut av standene sine, og hadde fine måter å engasjere både jury og besøkende på. Tipp topp! 

55

Skippertak SB under speed-date med næringslivsrepresentanter

Da juryen var ferdig, var det tid for premieutdeling. Vi er stolte over å kunne meddele at Sneipfritt SB stakk av med hele 3 priser; beste pitch, beste sosiale entreprenør og beste profilering og markedsføring. I sistnevnte kategori sa prisutdeler Julie Lundgren, redaktør produkt og innovasjon, Dagens Næringsliv, blant annet at: 

"Vinnerne har vært opptatt av å ta publikum med på reisen. Dette gjør de ved å benytte relevante og kreative virkemidler som gamification, storytelling med engasjerende innhold, levende bilder og events, noe j­­uryen mener er svært viktig for å nå den aktuelle målgruppen... Vinnerne er svært helhetlige i sin kommunikasjon og det er en tydelig GUL tråd gjennom alt de gjør – fra sneipeplukke-stafetter til video «behind the scenes» og messe-stands."

66

Årets beste studentbedrift 2019

Årets beste studentbedrift ble Artifish fra NTNU Ålesund. Artifish SB ønsker å forbedre havbruksnæringen og har utviklet en løsning som trener rensefisk til å spise mer lakselus. Bedriften vil øke dyrevelferden og stimulere til vekst i havbruksnæringen. Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen, og i begrunnelsen var både et team med sterke fagpersoner og en løsning med høy innovasjonsgrad nevnt. Gratulerer så mye, og vel fortjent! 

77

Årets beste studentbedrift: Artifish SB

EM i Oslo i juni

Artifish blir Norges representant under EM for studentbedrifter, som arrangeres 24-25. juni i Oslo. Da kommer de 15 beste studentbedriftene i Europa til Oslo for å dele sine forretningsidéer, og Europas beste studentbedrift skal kåres.  Les mer om EM her.

Tusen takk for at vi har fått følge dere dette året, Sneipfritt og Skippertak! Det har vært fantastisk gøy å følge med på alt dere har fått til – fremtiden blir enda mer spennende. Masse lykke til, og takk for i år! 

Sjekk ut alle bildene fra NM for studentbedrifter 2019 HER.