Pitch Dark – Årets ærligste pitchekonkurranse

Oslo · 13 okt 2017

Pitch Dark – Årets ærligste pitchekonkurranse

Tirsdag 10.10.2017 var premieren på årets råeste pitchekonkurranse. Inspirert av The Voice var seks investorer klare til å snu seg og investere tid i de studentbedriftene som de mente hadde best pitch og idé uten å kunne se hverken de som pitchet eller prototypene. 

Fantastisk stemning

Det er mørkt i salen og alt fokus er mot scenen når over 100 studenter fra Oslo kom til Sentralen for premieren av Pitch Dark. Åtte studentbedrifter, fra Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania, fikk muligheten til å kunne pitche til seg tid fra investorene. For studentbedriftene betyr dette muligheten til å åpne et nytt nettverk innenfor bransjene til investorene, få veiledning og finne ut hvordan de kan ta det neste steget i sine studentbedrifter. 

IMG_1666

Tidsinvestorene

Panelet for Pitch Dark besto av seks investorer med en fot innenfor gründermiljøet, innenfor næringslivet eller begge deler. Noen av investorene stoppet ikke kun ved å tilby studentbedriftene tid men avslørte også at om idéen var god ville de kunne se for seg å følge bedriftene opp, sette dem i kontakt med andre de kjente innenfor studentbedriftenes bransje eller til og med tilby jobbmuligheter.

Panelet besto av:

  • Nanny Marie Thorvaldsen som er en entreprenør, konseptutvikler og Co-Founder av Loftet Studentinkubator på Høyskolen Kristiania. Hun er nå Community Manager i fintech startupen Dreams Nordic.
  • Christian Frost Røine startet opp Fell etter seier i NM i Ungt Entreprenørskap og er daglig leder i selskapet samt daglig leder i VAXA Property.
  • Eleni Simeou som jobber som prosjektleder i Hovedorganisasjonen Virke og jobber med å utvikle bærekraftige bedrifter.
  • Stine Vikesland som er kommunikasjon og markedsansvarlig for Grant Thornton Norway og jobber med verdiskapning rettet mot dynamiske organisasjoner i utvalgte marked.
  • Cathrine Bach som er prosjektleder for MIT REAP og har lang med erfaring innovasjon og entreprenørskap. Hun har blant annet jobbet med prosjekter fra idéfasen i start-ups til mellomstore bedrifter som skal vokse videre globalt og i nye marked.
  • Hans Fredrik Vestneshagen som jobber for No Isolation. Han har også vært med på å starte opp flere startups og blant annet sittet som leder for Start UiO. 

Pitch Dark - hvem vil snu seg?

IMG_1798

Stor suksess

Studentene, deres forelesere og tidsinvestorene var alle enige om at arrangementet var mer enn det de selv hadde forventet. Konseptet med å pitche uten visuelle hjelpemidler ga studentbedriftene en god mulighet til å øve seg på hvordan de burde pitche uten powerpoints og prototyper. Arrangementet var en stor suksess og det er ingen tvil om at dette skal arrangeres igjen.

Lommerusk Studentbedrift fikk 2 timer med Hans:

IMG_1694

 Pitch Dark: Tid er investert!

Be Right Back Studentbedrift fikk 2 timer med Stine:

Pitch Dark

IMG_1735

RE;WINE Studentbedrift fikk 3 timer med Nanny:

IMG_1740

IMG_1760

Universal Pet Care Studentbedrift fikk 2 timer med Stine:

IMG_1771

IMG_1777

Russeringen Studentbedrift fikk 3 timer med Christian:

IMG_1800

IMG_1820

Nomi Studentbedrift hadde en fantastisk pitch men fikk ikke noen av investorene til å snu seg denne gangen:

IMG_1827

IMG_1844

Novada Studentbedrift fikk 3 timer med Christian:

IMG_1864

IMG_1876

Cooldownyourliquid Studentbedrift fikk 2 timer med Hans:

IMG_1878

IMG_1897

Novada Studenbedrift vant i tillegg publikumsprisen!

IMG_1907