UE Oslo anbefaler:

Oslo · 29 okt 2018

UE Oslo anbefaler:

UE Oslo har funnet frem bøker og filmer vi mener inneholder mange smarte triks og tips entreprenørskapselever kan få god nytte av. De dekker temaer som vi i UE Oslo, på lik linje med lærere og forelesere, ofte ser at mange elever synes er utfordrende. Månedens tema er: Førsteinntrykk – hvorfor er det viktig, og hvordan blir vi gode på det?   

«How to make people like you in 90 seconds» - Nicholas Boothman 

Forskning viser at de første 90 sekundene ett nytt menneske tilbringer rundt deg er tiden de skaper det avgjørende førsteinntrykket.Den resterende tiden bruker de til å bekrefte eller avkrefte inntrykket de først fikk. Førsteinntrykk er avgjørende i mange situasjoner som oppstår når man har EB/UB/SB – første gang man blir satt sammen i sitt nye team, når man skal få tak i en mentor, når man skal bygge opp et nettverk og spesielt når ideen skal pitches. Det vil også bli avgjørende senere i elevenes og studentenes liv; hvis de skal søke jobb, ta opp lån, og ikke minst hvis de skal invitere en søt gutt eller jente på middag ;)   

Boken kommer med konkrete tips til hvordan man kan etterlate seg best mulig førsteinntrykk i mange forskjellige situasjoner. For å nevne noe; Boothman diskuterer hvordan det å synkronisere toneleie og kroppsspråk kan skape tillitt, viktigheten av øyenkontakt, og ikke minst viktigheten av det å kjenne til hvem som sitter i publikum.  Å vite om dette, samt å øve på det, mener vi at elever og studenter kan få mange fordeler av. Av den grunn anbefaler vi lærere og forelesere å lese denne boken for å kunne videreføre spesifikke tiltak elevene kan ta i bruk for å forbedre førsteinntrykkene de etterlater seg. Kanskje lærer de en ting eller to også...?