UE Oslo anbefaler:

Oslo · 11 feb 2019

UE Oslo anbefaler:

UE Oslo har funnet frem arrangementer, bøker, filmer vi mener inneholder mange smarte triks og tips entreprenørskapselever kan få god nytte av. De dekker temaer som vi i UE Oslo, på lik linje med lærere og forelesere, ofte ser at mange elever synes er utfordrende. Denne måneden har vi valgt ut noen kule arrangement som skjer i sammenheng med Oslo Europeiske Miljøhovedstad 2019! 

Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 - UE Oslo er stolt samarbeidspartner! 

 

Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 av EU, noe som betyr at vi bor i en av Europas mest handlekraftige og ambisiøse byer når det kommer til miljø og klima! For å feire at byen vår har tatt på seg ledertrøyen i det grønne skiftet, er det en haug med kule arrangementer som skjer i løpet av året. Vi har plukket ut fem gratis arrangementer vi synes høres kule ut i februar/mars. 

 

Tirsdag 12. februar: Workshop om luftkvalitet for Ungdom 

https://www.miljohovedstaden.no/program/workshop-om-luftkvalitet-for-ungdom

«IBM inviterer skoleelever og studenter til workshops hvor luftkvalitet vil stå i fokus. Deltagerne vil bli presentert problemstillingene knyttet til luftforurensning, og mulighetene teknologi gir for å få innsikt og gi grunnlag for beslutninger. Deltagerne vil lære å bruke tilgjengelige, åpne data om blant annet luftkvalitet og vær og bruke disse dataene i IT-løsninger.»

 

Torsdag 14. februar: Grønne hverdagsvalg – Tiltak som kan gjøre en forskjell 

https://www.miljohovedstaden.no/program/gronne-hverdagsvalg-tiltak-som-kan-gjore-en-forskjell

«Som partner i Miljøhovedstaden 2019 ønsker Folk Oslo å sette fokus på hvordan enkeltpersoner kan utgjøre en viktig forskjell gjennom konkrete tiltak i tråd med FN's bærekraftsmål. Vi starter derfor kjærlighetens dag med tips fra en gjeng inspirerende mennesker som tar bærekraftige grep i egen hverdag. Kom for frokost, inspirasjon og tips til hvordan vi kan sammen kan redde verden - litt.»

Torsdag 14. februar: Lysvandring i Botanisk Hage 

https://www.miljohovedstaden.no/program/lysvandring-i-botanisk-hage

«Under dette arrangementet møter du forskere som gir deg bedre innsikt i hva livsvitenskap er, og du får sett Botanisk hage i nytt lys med blant annet vakre isskulpturer. Universitetet i Oslo skal bygge livsvitenskapsbyen Oslo og i 2024 skal et gigantisk livsvitenskapsbygg stå ferdig i Gaustadbekkdalen like nord for Blindern. Hensynet til miljøet har vært sentralt helt fra starten av i arbeidet med å planlegge bygget.»

Søndag 3. mars: Bytt&Syng klesbyttemarked 

https://www.miljohovedstaden.no/program/bytt-syng-klesbyttemarked-1-1

«Framtiden i våre hender Oslo lokallag ønsker i samarbeid med SYNG å øke miljøbevisstheten rundt klesforbruk, og å skape positive handlingsalternativer for folk. Det går blant annet to tusen liter vann og store kjemikaliemengder går med til å lage én T-skjorte.» Ta med pene klær som er i god stand, få en byttelapp per plagg og velg deg ut nye plagg andre har tatt med! Alle overskuddsklær leveres til veldedighet. 

 

Torsdag 21. mars: Framtidens arbeidsliv: muligheter og utfordringer 

https://www.miljohovedstaden.no/program/framtidens-arbeidsliv-muligheter-og-utfordringer

«På seminaret er det både et fokus på å gjøre det eksisterende arbeidslivet grønnere og mer klimavennlig, men også behovet for å skifte spor, og skape nye grønne arbeidsplasser. Seminaret vil også ta opp betingelser for innovasjon og endring. Samt de pedagogiske utfordringene som ligger i at bærekraftig utvikling seiler opp som et stadig viktigere mål innenfor skoleverket.»

 

God tur! 

 

Se hele programmet her: 

https://www.miljohovedstaden.no/program