Flott Østfold-innsats på Regionmessa for Elevbedrifter

Østfold · 31 mai 2017

Alle premievinnerne fra Østfold på et brett

Premievinnerne fra Østfold; Easy Homework EB fra Kruseløkka, Helletuten EB fra Gressvik og beste selger Sivert fra Sock It EB fra Hafslund

Den årlige Regionmessa for Elevbedrifter ble arrangert på Strømmen Storsenter 30/5 og tradisjonen tro bet Østfold-bedriftene godt fra seg. På Region Øst Messa (RØM) deltar de beste EB'ene fra fylkesmessene i Østfold, Akershus, Hedmark, Oslo og Oppland.

Det var en forventningsfull fra Gressvik ungdomsskole som grytidlig satte seg i bussen kl 05.00. På veien plukket vi opp Elevbedrifter fra Haugeåsen, Kruseløkka, Hafslund, Sandbakken og Rakkestad på vår vei til Strømmen Storsenter. På senteret ble det rigget stander i to etasjer i fellesområdene på senteret noe som ga elevene sjansen til å vise produktene sine for både jurymedlemmer og senterets publikum.

Det ble i år konkurrert i åtte kategorier med "Beste Elevbedrift" som høydepunkt samt en egen individuell kategori for beste selger, hvor det ble kåret en vinner blant guttene og en blant jentene. For gutta gikk denne gjeve førsteplassen til Sivert Ludvigsen fra Sock It EB som med flott støtte fra kollegaene sine i elevbedriften fikk både jurymedlemmer og andre til å forstå at de ikke kunne forlate standen uten en pose med Sock It ringer for å sørge for at sokkene ikke blir borte i vaskemaskinen. Elevbedriften hadde satset på en stand som skulle underbygge produktet og stilte med et fullt utstyrt vaskerom."En stor takk til Power på senteret som lånte oss en helt ny vaskemaskin til utstillingen vår, så vi slapp å dra med en hjemmefra" sa en takknemlig Sivert. I jenteklassen for selgerne ble Jenny Sundt Utne fra Gressvikbedriften Rest er Best EB nominert blant topp tre.

Sivert-Sockit-Beste selger

De andre premiene som endte opp hos Østfoldungdommene var to andreplasser til Easy Homework EB fra Kruseløkka i kategorien "Beste logo" og "Beste tjeneste". Tjenesten deres er et leksehjelpprogram de har utviklet og som tydelig ble lagt merke til av juryene. I kategorien for "Beste vare" var det gutta i Helletuten EB fra Gressvik som nesten nådde til topps med sin geniale egenutviklede helletut for malingsspann. Til tross for en gjennomført stand, flotte 3D-printede prototyper, god produktkunnskap og stilige malerklær måtte gutta nøye seg med en andreplass.

Både Easy Homework og Helletuten fikk flere nominasjoner blant de seks beste bedriftene også i andre kategorier, Easy Homework bl.a. i den gjeveste kategorien "Beste EB". Nominasjon ble det også til Rest er Best i spesialkategorien "Grønt og Genialt" med konkurranse fra bedrifter fra hele landet. Rakkestadbedriften Trafikkvett EB ble nominert i kategorien "Beste sosiale entreprenør", og Don't Drive Alone EB fikk en nominasjon i Beste profilering.

Til slutt ble det Oppland-bedriften Explore Nasjonalparkriket EB som stakk av med tittelen "Beste EB". Deres produkt var en flott app for nasjonalparkturister i bedriftens hjemtrakter. En app hvor de har kommet så langt i utviklingsprosessen at det kun er selve lanseringen som gjenstår.