Fylkesmessa: Rekordmange ungdomsbedrifter i Østfold

Østfold · 13 mars 2017

Globetrotters UB fra Glemmen videregående skole representerte Østfold på NM for Ungdomsbedrifter i 2016. Foto: UE Norge.

Globetrotters UB fra Glemmen videregående skole representerte Østfold på NM for Ungdomsbedrifter i 2016. Foto: UE Norge.

Gjennom høsten og vinteren har nær 1000 elever i Østfold skapt sine egne ungdomsbedrifter. Dette er ny rekord! Velkommen til den viktigste møteplassen mellom ungdom og næringsliv i Østfold: Fylkesmessa 2017.

Aldri har så mange elever i videregående opplæring i Østfold drevet Ungdomsbedrift. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, hatt styremøter og stått for den daglige driften. Onsdag viser de unge gründerne frem bedriftene sine for dommere og publikum. 

 

TID: Onsdag 15. mars klokken 10:00 til 16:30 (Ungdomsbedrifter i videregående skole).
  Torsdag 16. mars klokken 10:00 til 16:00 (Elevbedrifter i ungdomsskolen).
STED: Rakkestadhallen.
PROGRAM: Se  HER.

Et bokbind med lomme for skrivebok. Et treningstilbud for eldre kvinner. Og en do-sete-varmer. Dette er bare noen av forretningsideene dommere og publikum får møte på fylkesmessen.

Oppmuntrer unge til å velge Ungdomsbedrift
– Selv om vi selvsagt er glade for at stadig flere elever driver Ungdomsbedrift, har vi høyere mål. Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og fremgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr Ungdomsbedrift, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold. 14 av Østfolds 15 videregående skoler tilbyr Ungdomsbedrift dette skoleåret.

Den første ungdomsbedriften i Norge ble startet i Østfold i 1997, og Ungt Entreprenørskap feirer i år 20-års jubileum.

– Innovatører trengs overalt i samfunnet - både i offentlige og private virksomheter. Gjennom Ungdomsbedrift får elevene bryne seg på reelle utfordringer og bruke kreativiteten sin. Kompetansen de tilegner seg har aldri vært mer relevant, sier Engström.

Roser næringslivet i Østfold
– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene erfare at de kan gjøre en forskjell og at det de skaper blir tatt på alvor - blant annet når de får vise frem bedriftene sine på messer og i konkurranser. I tillegg til å kåre vinnere, har juryen en viktig rolle i å se og anerkjenne arbeidet de unge har lagt ned i bedriftene sine, sier Kolbjørn Røstelien, styreleder i Ungt Entreprenørskap Østfold og investeringsrådgiver i Sparebank 1 Østfold Akershus. Røstelien skal selv være jurymedlem på fylkesmessen, og han er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til næringslivet.

60 personer fra arbeids- og næringsliv stiller opp som dommere på fylkesmessen. Elevene skal konkurrere i elleve ulike kategorier. I tillegg til den gjeveste prisen til Beste Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling.

Deler ut gullbilletter til jubileums-NM
For de fleste ungdomsbedriftene er fylkesmessen målet og avslutningen på året med Ungdomsbedrift. Men for fem av ungdomsbedriftene fra Østfold stopper det ikke der: Disse kan reise hjem med gjeve gullbilletter til NM for Ungdomsbedrifter som går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai. NM-deltakerne kan vente seg en minneverdig opplevelse og en storslagen feiring av Ungt Entreprenørskaps 20-års jubileum.

Presse:
Pressen er hjertelig velkommen! Oversikt over vinnere publiseres HER umiddelbart etter premieutdelingene. 

Vi har fotografer på stedet. Ta kontakt med Wenche for å få tilsendt kontaktinformasjon til eller bilder av deltakende ungdomsbedrifter. 

Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold, mobil 915 56 446
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 934 37 800