Kash Profilering UB fra Frederik II videregående tok seks førsteplasser og var suveren på fylkesmessen for ungdomsbedrifter.

Østfold · 14 mars 2018

Fem ungdomsbedrifter fra Østfold deltar under NM i april

Høyt nivå, kreative ideer og lovende fremtidsutsikter. Dette var blant superlativene blant prisutdelerne under fylkesmessen. Det ble storeslem til videregående skoler i Fredrikstad og Sarpsborg. 

 

Andreas Jarleskog, Kevin Pedersen og Herman Wenneberg i Kash Profilering UB fra Frederik II vgs ble årets Beste ungdomsbedrift på Ungt Entreprenørskaps fylkesmesse.

– Dette har vi lagt mye arbeid i, og det var skikkelig stas å gjøre det så bra med så mange dyktige konkurrenter, sier Herman Wenneberg, daglig leder i Kash Profilering UB. Ungdomsbedriften tok hele seks førsteplasser og det er ingen tvil om at dette er årets beste Ungdomsbedrift i Østfold. Se oversikt over alle vinnere og priser 

Herman Wenneberg, Andreas Jarleberg og Kevin Pedersen går et fireårig studieløp på Service og Samferdsel ved  Frederik II videregående skole. Ungdomsbedrift og entreprenørskap er del av utdanningen deres. Nå kan de tre se frem til NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm 26.-27 april. Der de skal konkurrere mot de beste ungdomsbedriftene fra hele landet. 

Herman ble også kåret til Beste selger, og får dermed delta under Next Generation Leaders i Canada i august. –Dette ser jeg frem til, sier en strålende fornøyd Herman.

 
Juryens begrunnelse
-Kash Profilering UB har vist en gjennomføringskraft det står respekt av. De viser mulighetene for verdiskaping som tar hensyn til omgivelsene, og fremhever det som er unikt ved deres produkt. Gjennom samarbeid og tverrfaglig fokus, begrunner de godt den læringen de har erfart fra oppstart til nå, sier prisutdeler Kolbjørn Røstelien i Sparebank 1 Østfold Akershus,

 

Bygd nettverk
Kash Profilering UB leverer reklame til gulv, i et lekkert og moderne design. –Vi har jobbet mye med å skaffe oss et nettverk, og har lært hvor mye det betyr å ha kontakter når man skal drive en bedrift, sier gutta i Kash Profilering UB. –Dette er nyttig erfaring for oss. Vi lærer best gjennom praksis fremfor teori, og dette har vi virkelig fått øvd oss på gjennom å drive ungdomsbedrift!

Fem NM-billetter
For de fleste ungdomsbedriftene er fylkesmessa høydepunktet og avslutningen på året med ungdomsbedrift, men for fem bedrifter stopper det ikke der. I tillegg til Kash Profilering UB, går disse fire også videre til NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm:

Sexpraten UB, Greåker videregående skole
Eureka UB, Greåker videregående skole
AddOnKeys, Greåker videregående skole
Sweetpads UB, Hans Nielsen Hauge videregående skole.

Rekordmange elever skaper bedrift i skoletiden
Gjennom høsten og vinteren har nær 1100 elever på videregående skoler i Østfold skapt sine egne ungdomsbedrifter. Elevene har skapt bedrifter som jobber med sosialt entreprenørskap, mange har fokus på grønn bærekraft og flere har lansert innovative produkter. De har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon og salg av en vare eller tjeneste.

Over 50 personer fra arbeids- og næringsliv har vært dommere på fylkesmessen, og elevene har konkurrert i 15 ulike kategorier. 

Presse:

Hele oversikten over vinnere ligger på PRESSESERVICE.
Bilder på Flickr FYLKESMESSE 2018 kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap Østfold. 

Herman Wenneberg, daglig leder i Kash Profilering UB, telefon 480 04 872

Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold, telefon 915 56 446
Kathrine Tallis, presseansvarlig i Ungt Entreprenørskap Østfold, telefon 908 70 596