Prisdryss og NM-billett til Ungdomsbedrift fra Fredrikstad

Østfold · 15 mars 2017

André Lier, Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm representerer Østfold på NM for Ungdomsbedrifter i mai. Foto: UE Østfold.

André Lier, Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm representerer Østfold på NM for Ungdomsbedrifter i mai. Foto: UE Østfold.

AEWA UB fra Hans Nielsen Hauge videregånde tok seks førsteplasser og var suveren på fylkesmessen for Ungdomsbedrifter. 

– Jeg er helt stum! Dette betyr så mye for oss, sier André Lier, daglig leder i AEWA UB. Ungdomsbedriften tok hele seks førsteplasser og det er ingen tvil om at dette er årets beste Ungdomsbedrift i Østfold. Se oversikt over alle vinnere og priser

André Lier, Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm tar Markedsføring og ledelse ved Hans Nielsen Hauge videregående skole, og ungdomsbedrift og entreprenørskap er del av utdanningen deres. Nå kan de tre se frem til NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm 4. - 5. mai. Der de skal konkurrere mot de beste ungdomsbedriftene fra hele landet. 

Juryens begrunnelse
«Beste ungdomsbedrift i Østfold har vist en gjennomføringsfkraft det står respekt av. De viser mulighetene for verdiskaping som tar hensyn til omgivelsene, og de begrunner godt sin levedyktighet. De klarer svært bra å fremheve det som er unikt med deres produkt, og innovasjonsgraden er høy. Gjennom samarbeid og tverrfaglig fokus, begrunner de godt den læringen de har erfart fra oppstart til nå», heter det i juryens begrunnelse. 

Samarbeid med Bård Eker
AEWA UB har utviklet et silikonbånd med klips på hver ende som skal gjøre at man kan ha de nye trådløse ørepluggene fra Apple trygt rundt halsen. I arbeidet med utvikling av produktet har de blant annet fått hjelp av Bård Ekre. Design og funksjonalitet ble trukket frem av flere av juryene. 

Roser lærerne i Østfold
– Jeg er imponert over elevene - og jeg blir rett i ryggen når jeg ser hvilket jobb lærerne legger ned i dette. Lærerne som jobber med dette tør å gå utenfor sin egen komfortsone og velger undervisningsmetoder som er relevante og tidsriktige. Kvaliteten på ungdomsbedriftene blir høyere år for år, takket være dyktige og engasjerte lærere, sier Kolbjørn Røstelien, styreleder i Ungt Entreprenørskap Østfold og jobber til daglig i Sparebank 1 Østfold Akershus. Røstelien har selv være med i juryen som kåret vinneren av fylkets beste ungdomsbedrift.

Fem NM-billetter
For de fleste ungdomsbedriftene er fylkesmessa høydepunktet og avslutningen på året med ungdomsbedrift, men for fem bedifter stopper det ikke der. I tillegg til AEWA UB, går disse fire også videre til NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm:

Convenient Fashion UB fra Glemmen videregående skole.
MindGame UB fra Kirkebakken videregående skole.
Mashimoni UB fra Mysen videregående skole.
SciMar UB fra Greåker videregående skole.

Rekordmange ungdomsbedrifter i Østfold
Gjennom høsten og vinteren har nær 1000 elever i Østfold skapt sine egne ungdomsbedrifter. Dette er ny rekord. Aldri har så mange elever i videregående opplæring i fylket drevet Ungdomsbedrift. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, hatt styremøter og stått for den daglige driften.

60 personer fra arbeids- og næringsliv har dommere på fylkesmessen. Elevene har konkurrert i elleve ulike kategorier.  

Presse:
Hele oversikten over vinnere ligger på PRESSESERVICE.
Bilder på Flickr FYLKESMESSE 2017 kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap Østfold. 

André Lier, daglig leder i AEWA UB, mobil 954 38 186 
Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold, mobil 915 56 446
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 934 37 800