Rekordmange elever skaper bedrift i skoletiden

Østfold · 13 mars 2018

Helletuten EB fra Gressvik ble Beste Elevbedrift 2017

Nær 2700 elever fra Østfold driver egen bedrift dette skoleåret. Over 200 av disse bedriftene får du mulighet til å treffe på årets fylkesmesser for elev- og ungdomsbedrifter i Rakkestadhallen 14. og 15. mars. Det blir engasjement, skaperlyst og inspirasjon når det beste av innovasjon, kreativitet og entreprenørskap i skolen samles.

Fylkesmesse for ungdomsbedrifter, vgs Fylkesmesse for elevbedrifter i ungdomsskolen
Dato: Onsdag 14. mars Dato: Torsdag 15. mars
Tid: 10:00 – 1630 Tid: 10:30 – 15:45
Program Program
Sted (begge dager): Rakkestadhallen, Skoleveien 12, 1890 Rakkestad

 

Ferd besøker messen
Ferd-gründer Johan Andresen har et brennende engasjement for entreprenørskap, og er så imponert over arbeidet i Østfold at han besøker messen for ungdomsbedrifter onsdag 14. mars. –Det er åpenbart at dette virker, både for den enkelte elev og for samfunnet, sier Andresen, som også er styremedlem i Ungt Entreprenørskap Norge.

Bredt spekter av bedrifter
De over 1000 elevene som både Johan Andresen og du kan møte på fylkesmessene kommer fra 11 videregående skoler og 11 ungdomsskoler i hele Østfold. Elevene har skapt bedrifter som jobber med sosialt entreprenørskap, mange har fokus på grønn bærekraft og flere har lansert innovative produkter.

Kompetanse for fremtiden
Gjennom et skoleår har elevene etablert og drevet sin bedrift. De har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon og salg av en vare eller tjeneste.

-Entreprenørskapskompetanse er så mye mer enn det å starte bedrift. Gjennom dette arbeidet får elevene entreprenøriell kompetanse som kreativitet, gjennomføringsevne, selvtillit, samarbeidsevne og de lærer å ta ansvar og løse problemer. Dette er kompetanse som trengs i fremtidens arbeidsliv, sier administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.

Lokalt næringsliv bidrar
Som en del av programmet har elevene selv skaffet mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv. I tillegg stiller over 100 frivillige opp som jury under fylkesmessene.

 

Mange priser
Det skal kåres vinnere i 15 kategorier, bl.a beste forretningsplan, beste innovative produkt og årets beste elevbedrift og ungdomsbedrift. Fem av de beste bedriftene fra videregående skole får representere Østfold under Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift i april.

Vi vet hva morgendagens verdiskapere gjør i dag. Besøk dem 14. og 15. mars i Rakkestadhallen!