Sci-Tech Challenge Camp

Rogaland · 12.mars 2013

Sci-Tech Challenge Camp er et ledd i programmet "Sci-Tech Challenge" i samarbeid med ExxonMobil. 

Den 12. mars møtes påmeldte elever fra Hetland vgs, Sandnes vgs, St. Olav vgs og Randaberg vgs til gründercamp, kallt Sci-Tech Challenge Camp for å jobbe kreativt rundt en energiproblemstilling. Den beste løsningen på problemstillingen representerer Rogaland på den europeiske finalen i Milano 17. - 19. april 2013. Offisiell nettside for det europeiske leddet finner du ved å klikke her.

Programmet for dagen kan lastes ned ved å klikke på filen som ligger vedlagt på siden.

Time What
0800 Doors opening, students are seated
0815 Welcome and agenda
0821 Icebreaking, teamchallenge
0831 How to be creative, Ungt Entreprenørskap Rogaland
0855 The challenge begins
0915 Help to be creative
1000 Students continue working/volunteers help out
1045-1145 Lunch
1200 Concept papers are delivered directly to the jury rooms
1220 Presentations are delivered to jury rooms
1230 Start group presentations preliminary round
1300 Omvisning på campus for 3.trinns elever
1345 End presentation, preliminary round
1400 """Hæ?"" - it all starts with a question.
— om å sjå mulighetane i seg sjølv og å følgje draumen sin, av og med Synneva Erland"
1440 Super final
1540 Super final finished
1550 Winners are presented
1600 End of day

Dagen starter klokken 0800 i Tjodhallen på Universitetet i Stavanger. Kart over området finner dere her:  http://goo.gl/maps/lhyik. Tjodhallen er en del av Teknologisk Fakultet og Kjølv Egelands hus.

Dere kan ta bussen til "UiS Vest". Søk på www.kolumbus.no for bussruter.

Dagen slutter 1600.

Ta med skrivesaker og gjerne noe å skrive på. Sørg også for at hver grupper har minst 1 datamaskin. Det trådløse nettet er kontrollert gjennom brukertilgang. Vi har bestillt brukertilgang for 1 datamaskin på alle gruppene, men har også noen brukere i reserver dersom det er nødvendig med 2 maskiner.

Vi serverer enkel lunsj og drikke klokken 1045 - 1145. Vi serverer også litt frukt klokken 1345. Ut over dette står dere fritt til å bruke kafeene i og kjøpe det dere ønsker. Vi setter ut vann fra morgenen av.

Når det gjelder språk. Mange av presentasjonsslidene er på engelsk, men vil bli forelest på norsk. Gruppene velger selv hvilket språk de ønsker å presentere på. Valg av språk skal ikke påvirke juryen. Dersom din gruppe stikker av med seieren og drar til Milano er arbeidsspråket engelsk.

Juryering

Det foregår 2 juryeringer, 1 innledende og 1 superfinale.

Den innledende juryeringen foregår i egne grupperom med veiledere fra ExxonMobil som jury (fagjury). Det foregår 4 parallelle juryeringer og 2 grupper fra hver av disse går videre til superfinalen.

Superfinalen foregår i plenum foran alle andre deltakere. Superjuryen er satt sammen av representanter fra ExxonMobil, UiS og Ungt Entreprenørskap. Dette betyr at superjuryen ikke er en fagjury, selv om det sitter personer der med kompetanse innen både forskning, energi og entreprenørskap. Gruppene som skal presentere på nytt blir ropt opp direkte fra scenen.

Til slutt: Husk at dette skal være en kreativ dag! Uten de gale ideene vil ikke verden gå fremover!