6 priser til Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter

Rogaland · 27 april 2018

6 priser til Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter

Sanus UB fra Karmsund VGS. Foto: Ungt Entreprenørskap Rogaland

Endelig hentet Rogaland Gastronomiprisen hjem igjen da Sanus UB fra Karmsund VGS vant prisen under norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter. I tillegg vant de prisen for beste utstilling samt andreplassen for beste yrkesfaglige bedrift!

 

–      Jeg er utrolig stolt av medarbeidere mine! Vi er fornøyd med innsatsen og er storfornøyde med å ha vunnet tre priser. Ekstra stas var det å vinne beste utstilling, det var så mange gode stander på NM!, sier daglig leder Tor Magnus Solvang i Sanus UB. 

"Denne bedriften har utviklet et fantastisk produkt med høy kvalitet, og har rene, tydelige og gode smaker. Elevene presenterte produktet på en entusiastisk måte, og har høy faglig kompetanse. Konseptet er godt gjennomarbeidet. Produktet ble presentert på en delikat og appetittvekkende måte. Juryen har stor tro på at konseptet er levedyktig, og gleder seg til fortsettelsen, heter det i juryens begrunnelse.

– Jeg er så imponert over hva disse elevene har oppnådd og hvordan de har representert Rogaland på NM. Så er det ekstra stas å hente hjem gastronomiprisen hjem til matfylket Rogaland i tillegg til at vi markerer oss innen yrkesfag. Ekstra gledelig er det også å se fokuset Ungdomsbedriftene har på bærekraft i hele verdikjeden, det lover godt for framtidens næringsliv i Rogaland, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Rogaland hentet dessuten flere priser:

Spleiselagets regnskapspris
2. plass: Noisse UB fra Dalane vgs

Beste Samarbeid med næringslivet  
3. plass: Noisse UB fra Dalane vgs

Storebrands Bærekraftspris
3. plass: Noisse UB fra Dalane vgs

Noisse UB fra Dalane VGS konkurrerte om å bli Norges beste ungdomsbedrift og daglig leder Martine Larshus sier i en uttalelse at «deltakelsen på NM har vært fantastisk kjekt og lærerikt! Vi er stolte over resultatene våre og er glade for å bidra til å sette fokus på problemet med plast i havet!»

Norges beste ungdombedrift ble Kunsten å hjelpe UB fra Kongshavn videregående skole i Oslo. De selger 100% økologiske fairtrade t-skjorter tegnet av kreftsyke barn. 150 kroner går uavkortet til Barnekreftforeningen og 80% av overskuddet går til Rikshospitalet. De imponerte juryen på mange områder og skal derfor representere Norge under Europamesterskapet for Ungdomsbedrifter i Beograd i juli.

Foto: Ungt Entreprenørskap. Se presseservice for pressbilder fra NM. https://www.flickr.com/photos/129039589@N08/sets/72157667932307168

Les pressemelding fra Ungt Entreprenørskap om Beste ungdomsbedrift her.

Kontakt:
Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 905 65 978

Martine Larshus, daglig leder i Noisse UB, mobil 971 90 718

Tor Magnus Solvang, daglig leder i Sanus UB, mobil 958 27 207