Ida Samira deltar på "Leder for en dag"

Rogaland · 17 okt 2017

Ida Samira deltar på "Leder for en dag"

Ida Samira Øglænd (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag 19.oktober inntar hun sjefsstolen i Dinamo. 

 

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Ida Samira, men hun skal få et innblikk i hvordan det er å lede et stort kommunikasjonsbyrå. Å ha med Ida Samira på laget blir nok like lærerikt for meg som for henne, sier Hølje Tefre, administrerende direktør i Dinamo.

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Kommunalminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og ballettdirektør Ingrid Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen.  

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Og Ida Samira befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene som daglig leder i No Stress UB sikret jenta fra Sandnes plass på Leder for en dag.  

– Jeg synes det var veldig lærerikt å ha Ungdomsbedrift, og jeg er stolt over å bli valgt til å være med på Leder for en dag.Tror det blir veldig kjekt, og jeg gleder meg masse, sier Ida Samira Øglænd. 

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Ida Samira og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).